Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
putovanja

Od idućeg tjedna Jadran pune Slovenci i Talijani

20.07.2015., Split - Ukrcaj putnika na Jadrolinijin katamaran za otok Hvar.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
22.04.2016.
u 12:12

Slovence čeka čak šest slobodnih dana, od Dana otpora okupatoru do 2. svibnja, pa se očekuju deseci tisuća turista

Državni praznici u Sloveniji i Italiji idućih će dana hrvatskom turizmu donijeti veći val gostiju iz tih zemalja.

Talijani 25. travnja slave Dan oslobođenja i mnogi taj dan planiraju spojiti s prethodnim vikendom, a neke će na putovanje pokrenuti i Praznik rada iako pada u nedjelju i nema spajanja neradnih dana. U Sloveniji je pak 27. travnja Dan otpora okupatoru i škole prestaju raditi sve do poslije 1. svibnja.

– Mnogi će tih šest slobodnih dana iskoristiti za putovanja, i to do bližih destinacija poput hrvatske obale. Najave slovenskih agencija dobre su, no mnogi Slovenci putuju u vlastitom aranžmanu pa je teško konkretnije prognozirati koliko će ih u Hrvatsku. Puno će ovisiti i o vremenskim prilikama jer mnogi s odlukom čekaju zadnji tren dok ne vide kakvo je vrijeme – kaže Metka Bradetić, direktorica ureda Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani.

Prijašnjih je godina, inače, za Praznik rada u Hrvatsku dolazilo od 50.000 do 80.000 slovenskih turista. Vjerni slovenski gosti ove će godine, inače, učestalije nego inače stizati sa svojim biciklima.

– Aktivan odmor među Slovencima sve je popularniji, a zanima ih i enogastronomija – kaže naša sugovornica.

Po tome su slični Talijanima, kojima se jadranski ugostitelji naročito vesele. Iako im je kriza promijenila mnoge navike, od izlazaka u restorane nisu odustali. 

>>Ova hrvatska plaža proglašena je najljepšom u cijeloj Europi!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije