Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavljen program

Noć knjige u znaku Marka Marulića i Ivane Brlić-Mažuranić

Dubravka Petric/Pixsell
18.03.2024.
u 09:38

Manifestacija će obilježiti i stotu obljetnicu smrti Franza Kafke te 70 godina Gospodara prstenova

Nacionalna manifestacija Noć knjige ove godine održat će se 23. travnja diljem Hrvatske. U tijeku su prijave programa, mogu se prijaviti svi zainteresirani za poticanje knjige i čitanja, a sve informacije o sudjelovanju dostupne su na mrežnoj stranici manifestacije https://nocknjige.hr/. Neke od ovogodišnjih tema jesu: na koji se način nosimo s vremenima opterećenima kataklizmičkim scenarijima i kako nam u tome knjige mogu pomoći, u kakvoj literaturi pronalazimo utjehu i motivaciju za promjene te kakve nam odgovore na suvremene prijetnje nude književnost i znanost.

Noć knjige bit će i u znaku nekoliko obljetnica – 500. obljetnice smrti Marka Marulića, 150. obljetnice rođenja Ivane Brlić-Mažuranić, 100. obljetnice smrti Franza Kafke kao i 70. obljetnice prvog objavljivanja kultnog romana Gospodar prstenova J.R.R.-a Tolkiena.

Organizatori najavljuju više od 1000 besplatnih događanja i programa za sve dobne skupine diljem Hrvatske, a nastavlja se i akcija Knjiga svima i svuda u gotovo svim knjižarama, online trgovinama i online knjižarama s prigodnim akcijskim popustima od 23. do 28. travnja.

U sklopu Noći knjige bit će predstavljeni i najnoviji rezultati o čitanosti i kupnji knjiga u Hrvatskoj. Podsjetimo, prošlogodišnje istraživanje pokazalo je da je samo 40 posto hrvatskih građana u godini dana pročitalo jednu knjigu. Najviše su čitale žene, a najviše se čitalo u Istri i Primorju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije