Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
film nebojše slijepčevića

Jedna od najtežih ratnih priča 90-ih u konkurenciji Cannesa

Cannes
26.04.2024.
u 12:42

Film “Čovjek koji nije mogao šutjeti” bavi se zločinom koji je pokušao zaustaviti samo jedan čovjek

Kratki film redatelja i scenarista Nebojše Slijepčevića “Čovjek koji nije mogao šutjeti” ušao je u konkurenciju 77. Filmskog festivala u Cannesu, na kojem će imati svjetsku premijeru.

Radnja filma temeljenog na istinitom događaju prati putnički vlak koji iz Beograda putuje za Bar, a zaustavljaju ga naoružani pripadnici srpskih paravojnih snaga na maloj stanici u Štrpcima u Bosni i Hercegovini. Dobivši dojavu da u vlaku ima muslimanskih putnika, pronašli su njih 19 i pogubili ubrzo nakon što je vlak krenuo. Tome je svjedočilo oko 500 putnika, no nitko im se nije usudio suprotstaviti, osim jednog čovjeka: umirovljenog časnika Tome Buzova koji je putovao u posjet sinu.

– Pet godina radili smo na tome da jednu od najtežih ratnih priča 90-ih pretvorimo u film. U suradnji s Nebojšom koji se ponovo dokazuje kao jedan od najvažnijih hrvatskih filmaša današnjice, sjajnim glumcima, majstorskom ekipom i predanim koproducentima, vjerujemo da smo uspjeli napraviti film kakav smo i željeli. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u stvaranju filma i svima koji su nas podržali. Ulazak u konkurenciju za Zlatnu palmu filmskog festivala u Cannesu veliko je priznanje za sve nas i hrvatsku kinematografiju – rekao je producent filma Danijel Pek.

U filmu glume Goran Bogdan, Alexis Manenti, Dragan Mićanović, Silvio Mumelaš, Lara Nekić, Priska Ugrina, Dušan Gojić, Nebojša Pop Tasić, Mijo Pavelko, Martin Kuhar, Jakov Zovko i Robert Ugrina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije