Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ULAGANJE U DUŠU ZAJEDNICE'

Najavljeno svečano otvorenje obnovljene zgrade Gradskog kazališta Joza Ivakić u Vinkovcima

Foto: Branimir Bradarić
1/2
27.03.2024.
u 13:58

Predstavom "Pouzdani sastanak" u režiji Vladimira Andrića, kazalište obećava spektakularan povratak na scenu

Na današnjoj konferenciji za novinare najavljeno je kako će obnovljeno i preuređeno vinkovačko Gradsko kazalište Joze Ivakića biti otvoreno 4. travnja. Tim povodom biti će odigrana premijerna predstava komedije "Pouzdani sastanak" u režiji Vladimira Andrića.

Prema riječima ravnatelja vinkovačkog kazališta Vladimira Andrića ovolika ulaganja u kulturu u Vinkovcima se ne pamte. Podsjetio je kako je prošle godine otvorena nova Gradska knjižnica i čitaonica kao i da će nekoliko dana biti otvoreno u potpunosti obnovljeno i preuređeno kazalište.

- Kada smo razmišljali kojom bi predstavom mogli otvoriti kazalište, Joza Ivakić, po kojemu nosimo i ime, nekako se sam po sebi nametnuo kao jedino moguće rješenje. Odlučili smo se na njegov "Pouzdani sastanak" kao komediju o politiki i birtiji – rekao je Andrić.

POVEZANI ČLANCI:

Napomenuo je i kako će ulaznice za premijeru biti besplatne kao i da je u foajeu kazališne zgrade izložen originalni rukopis "Pouzdanog sastanka" Joze Ivakića. Pojasnio je kako se radi o knjizi koju je Joza Ivakić napisao prije 110 godina te da će gledatelji prije ulaska u kazališnu dvoranu imati prigodu vidjeti taj rukopis.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je kako će zgrada kazališta biti otvrena uz prigodni program te da vjeruje kako će se građanima svidjeti ono što su napravili.

VIDEO Počinju radovi na izgradnji Gradske knjižnice u prostoru bivšeg Paromlina

- Svaka intervencija na području kulture je intervencija koja znači ulaganje u samu dušu jedne zajednice i sredine. Prošle godine u Vinkovcima smo otvorili novu zgradu knjižnice, narednih dana otvorit ćemo obnovljeno kazalište, a u tijeku su i radovi na obnovi zgrade Galerije likovnih umjetnosti Slavka Kopača - rekao je Bosančić.

Ovom prilikom najavljena je i vinkovačka premijera predstave za djecu "Bajka sva od šećera", u režiji Sare Lustig koja je i autorica teksta. Riječ je o predstavi koja je rađena u koprodukciji s Kazalištem Virovitica u kojem je premijerno izvedena u listopadu prošle godine. Premijera ove dječje predstave najavljena je za 8. travanj, a s njome će, kako je rečeno, biti otvoren i vinkovački dio programa Lutkarskog proljeća u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

FOTOGALERIJA Znate li koje je najdulje selo u Hrvatskoj? 'Idem kod susjeda tamo može značiti i par kilometara'

1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije