Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigurnost u prometu

Djeci iz vrtića u Vinkovcima dali društvenu igru Djeca u prometu

Djeca
Branimir Bradarić
25.03.2024.
u 15:02

Ova igrica je poticaj da djeca kroz zabavu stječu i utvrđuju svoje znanje i sigurno će doprinijeti njihovom sigurnom sudjelovanju u prometu odnosno tome da postanu samozaštitni u prometu na cestama, kazao je Klinec

S ciljem podizanja sigurnosti svih sudionika u prometu, a prije svih djece, Savjet za sigurnost prometa na cestama Vukovarsko-srijemske županije proveo je još jednu preventivnu akciju usmjerenu na najmlađe. U sklopu te akcije provedena je edukacija za za djecu iz vrtića te je za sve dječje vrtiće u Vukovarsko-srijemskoj županiji nabavljena društvena igra „Djeca u prometu”, ukupno 520 kompleta. Svoje komplete danas su dobila i djeca u vrtiću Vladimir Nazor Dječjeg vrtića Vinkovci.

- Djeca predškolske dobi iako su mala ipak su dovoljno velika da shvate kako postoje određena pravila ponašanja kako u vrtiću, kući, tako i u prometu. Važno je već sada učiti ih da poštuju prometne znakove i sigurnost i polako ih pripremati za vrijeme kada će biti sudionici u prometu, a uz ovakve igre to se može učiniti na njima primjeren način - istaknuo je zamjenik župana Franjo Orešković koji je i predsjednik Savjeta.

Po riječima voditelja poslova prometne policije PU vukovarsko – srijemske djeca su najranjivija skupina u prometu na cestama i samim tim nužno je da stječu znanja o svom sigurnom sudjelovanju u prometu. Istakao je i kako je u 2023. godini u prometu na cestama Vukovarsko-srijemske županije smrtno stradalo jedno dijete dok ih je 48 lakše ili teže ozlijeđeno što je značajna brojka u odnosu na ukupan broj stradalih sudionika u prometu na cestama

- Ova igrica je poticaj da djeca kroz zabavu stječu i utvrđuju svoje znanje i sigurno će doprinijeti njihovom sigurnom sudjelovanju u prometu odnosno tome da postanu samozaštitni u prometu na cestama. Isto tako, kada znaju pravila oni onda mogu i upozoravati roditelje odnosno utjecati na roditelje u nekim situacijama kada roditelji ne vode dovoljno brigu o njihovoj sigurnosti u prometu na cestama - kazao je Klinec.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije