Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI PRINC

FOTO Obilježen početak radova: Mališani položili 'vremensku kapsulu' u temelje vinkovačkog vrtića

Vinkovci
Foto: Branimir Bradarić
1/2
26.03.2024.
u 15:16

Projekt „Izgradnja i opremanje područnog dječjeg vrtića “Mali princ“ s kuhinjom u gradu Vinkovci“ vrijedan je preko 1,8 milijuna eura

Polaganjem vremenske kapsule u temelje, koju su položili mališani iz Dječjeg vrtića Lenije, danas je u Vinkovcima obilježen početak radova na gradnji vrtića Mali princ. Radi se o novom i modernom objektu koji su Vinkovčani čekali 40 godina. Po riječima gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića riječ je o još jednom u nizu generacijskih projekata koji ostaje u nasljeđe Vinkovčanima, roditeljima.

Kako je rečeno u kapsuli se nalaze crteži i pisma posvećeni novom vrtiću koja su sada zakopana duboko u zemlju. Očekuje se kako bi Mali princ u ožujku 2025. godine trebao početi s radom.

Foto: Branimir Bradarić

- Predivan je prizor vidjeti početak gradnje objekta impozantnih 1800 kvadrata u kojemu će svoje mjesto pronaći 176 djece, od kojih 140 vrtićke i 36 jasličke dobi u 10 odgojnih skupina. Uz dogradnju još dva postojeća vrtićka objekta, Vinkovci će dobiti 270 dodatnih vrtićkih mjesta. Naši projekti koji uključuju izgradnju dvije nove škole, jednog dječjeg vrtića te proširenje dva postojeća, Naša radost i Stribor, ogroman su iskorak u investiranju u infrastrukturu obrazovanja – rekao je Bosančić.

Projekt „Izgradnja i opremanje područnog dječjeg vrtića “Mali princ“ s kuhinjom u gradu Vinkovci“ vrijedan je preko 1,8 milijuna eura.

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije