Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji romani

Ministarstvo počastilo najbolje romanopisce s 15.000 kuna

sibila petlevski
davor višnjić/pixell
15.10.2012.
u 12:10

Ministarstvo kulture objavilo je deset najboljih romana iz 2011. godine čiji će autori dobiti po 15.000 kuna neto. Riječ je o novoustanovljenoj stimulaciji za književne autore.

Ivica Đikić, Goran Ferčec, Zoran Ferić, Franjo Janeš, Robert Međurečan, Josip Mlakić, Luko Paljetak, Sibila Petlevski, Zoran Pilić i Tea Tulić dobiti će po 15.000 kuna jer su po procjeni povjerenstva Ministarstva kulture napisali najbolje romane u 2011. godini. Riječ je o novoustanovljenoj stimulaciji za romaneskno stvaralaštvo koju je ustanovilo Ministarstvo kulture na čelu s Andreom Zlatar Violić. Imena dobitnika objavljena su u Čakovcu na otvorenju Mjeseca hrvatske knjige. Na javni poziv za stimulacije pristiglo je 47 prijava, a povjerenstvo, u kojem su bili Ljiljana Avirović, Slaven Jurić i Katarina Luketić objavilo je da se nije rukovodilo podacima o medijskoj prisutnosti autora ni brojem prodanih primjeraka romana, kao ni eventualnoj nagrađivanosti romana.

Komentara 3

TH
TheDarkSideOfTheMoon
15:00 15.10.2012.

Sramota, neka počaste i Savu Štrpca onda

LP
Lebron Petrovic
21:41 15.10.2012.

Jedan moj poznanik romanopisac je napisao kapitalno djelo na WC papiru. Kada su mu u društvu hrvatskih pisaca rekli da ne zadovoljava u potpunosti njihove zahtijeve otišao je do WC i napravio kapitalno sr... !

EN
EndemskaVrsta
21:49 15.10.2012.

U mirovini sam, mnogo čitam... i prvo, debela većina suvremene hrvatske književne produkcije niti mi je po ukusu, niti u njoj nalazim trajne literarne vrijednosti; drugo, postoje autori medijski pre-napuhani i pre-raspuhani, koji jednostavno moraju dobivati nagrade čim štogod napišu... jer iza njih stoje 'utjecajni' nakladnici! treće, od svega na popisu nisam pročitao Pilića ni Tulićevu, pa mogu reći da nagradu zaslužuje SAMO Sibila Petlevski - dok je sve ostalo ili eksploatacija stare slave (Ferić), histerično potenciranje mulja u kojem živimo (Đikić) ili ništa s ničim... Jadan žiri!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije