Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naklada Ljevak

Kanadski autor krimića Alan Bradley gostuje u Zagrebu

alan bradley u zagreb
arhiv naklade ljevak
10.09.2012.
u 13:34

Kanadski autor krimića Alan Bradley gostuje u Zagrebu 12. i 13. rujna. U srijedu će potpisivati knjige u Ogrizoviću, a u četvrtak će predstavljati tri romana u VIP jazz klubu.

Poznati kanadski pisac krimića Alan Bradley, čije će romane za BBC ekranizirati engleski redatelj Jamesa Bonda Sam Mendes, boravit će u Zagrebu 12. i 13. rujna. U srijedu će u 19.30 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića potpisivati hrvatska izdanja knjiga “Slast na dnu pite”, “Korov, vješala i krvnikova kukuljica” te “Dimljena haringa bez senfa” koje je objavila Naklada Ljevak.

U četvrtak će Bradley koji je dobio i britansku nagradu Dagger za kriminalističke romane čija je glavna junakinja detektivka Flavia de Luca gostovati u VIP jazz klubu na Trgu bana Jelačića. Ulaz je slobodan i to uz podizanje besplatnih ulaznica u knjižari Naklade Ljevak smještenoj također na Trgu bana Jelačića. O Bradleyjevim će knjigama  govoriti Boris Perić, Milka Car, Davorka Ćurković i autor uz moderiranje nezaobilaznog Ivice Prtenjače.

Bradleyjeve knjige do sada su objavljene u četrdesetak zemalja svijeta, a autor je dobio i desetak uglednih nagrada za kriminalističke romane. Mnogi kritičari Bradleyjevu šarmantnu junakinju Flaviju uspoređuju s Larssonovom Lisbeth Salander i ističu da je tu riječ o najupečatljivijim likovima kriminalističkog žanra u posljednjih nekoliko  desetljeća. Bradley je rođen u Torontu, po struci je elektronički inženjer s iskustvom rada na televiziji. Pisao je dječje knjige, zapažene kratke priče i romane, no svjetski uspjeh postigao je baš krimićem “Slast na dnu pite”, prvoj knjizi o detektivki Flaviji de Luci koja ga je lansirala među svjetski poznate pisce. Živi na Malti i piše nove nastavke krimića o svojoj junakinji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije