Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRED VUKOVARSKE BOLNICE

S jedne strane okupili se članovi SDP-a, a s druge molitelji. 'Žena nije objekt'

Prosvjed
Foto: Branimir Bradarić
31.03.2017.
u 15:31

'Žene u Hrvatskoj ne bi smjele biti izložene bilo kakvom pritisku pred javno dostupnim zdravstvenim ustanovama'

Ispred ulaza u Opću županijsku bolnicu Vukovar danas je Forum žena SDP-a Grada Vukovara organizirao mirnu akciju obrane prava žene na izbor i autonomno odlučivanje o vlastitom tijelu. Okupljeni članovi SDP-a stajali su uz vukovarsku bolnicu i tom prilikom nosili natpise na kojima je pisalo: „Žensko tijelo nije javno dobro“, „Žena nije objekt“, „Brani pravo na izbor“, Brinemo o već rođenoj djeci“…

- Sve žene u Hrvatskoj trebaju imati pravo na izbor i samostalno odlučivanje o vlastitom tijelu i imati osigurane socio-ekonomske uvjete za bolji status. Kroz donesenu deklaraciju mi smo pozdravili odluku Ustavnog suda RH prema kojoj je zahtjev za pobačaj legalan i dostupan, rekla je predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Hrvatske Karolina Leaković.

Na svega 15-ak metara udaljenosti od njih stajali su molitelji i moliteljice koje su u molitvi molile za nerođenu djecu. Livaković kaže kako su takva okupljanja zadnjih godina prisutna u cijeloj Hrvatskoj te da se radi o psihičkom pritisku na žene koje dolaze u bolnicu neovisno o kakvom zahvatu se radi.  ,

- Žene u Hrvatskoj ne bi smjele biti izložene bilo kakvom pritisku pred javno dostupnim zdravstvenim ustanovama, istakla je Leaković.

Predsjednica Foruma mladih SDP-a Biljana Gaća kazala je kako je i akcija članova SDP-a pokazatelj da ima ljudi i u Hrvatskoj i u Vukovaru koji imaju drugačije mišljenje o pravu na izbor i autohtono odlučivanje o sebi i svome tijelu.

- Nemamo ništa protiv skupa SDP-a. Mi smo demokratska država i svatko ima pravo na svoje mišljenje. Kako oni iskazuju svoje tako isto i mi mirno i kroz molitvu iskazujemo svoje mišljenje. Šaljemo s ovoga mjesta svakodnevno poruku da svako biće ima pravo na život pa tako i nerođeno dijete.

I ono je ljudsko biće i ima pravo na život kao i njegovi roditelji. Stajanjem pred bolnicama pokazujemo i ženama da nisu same i da imaju u nama podršku, rekla je ispred moliteljica i molitelja ispred vukovarske bolnice Renata Zaoborni.

Dodala je i kako kroz inicijativu molitelji i moliteljice ženama pomažu financijski, stambeno kao i kroz zapošljavanje. Tvrdi da žene ne ostavljaju same.

>> Ilčić: Više su napadali mene nego bilo kojeg homoseksualca

>> Redovnica ljevičarka u Zagreb dolazi kao političarka

Komentara 17

AL
Alkana
16:22 31.03.2017.

Žena ima pravo na izbor, ali pravovremeno tj. prije nego li je začeto dijete. Danas nijedna odgovorna i pametna žena ne bi treb ala ostati trudna ako ne želi dijete. Malo više odgovornosti i nema potrebe za pobačajem!

CU
cungalunga
16:00 31.03.2017.

Sve SDP-ovke mi djeluju izrazito frustrirano. Kao da im nečeg fali u životu.....

MA
MarkoKosmicki
20:56 31.03.2017.

djete nije dio zene ono je zasebno bice,da to je ubojstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije