Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kanađanin Kinrade

Stigao u Medveščak, a bivši klub plaćat će ga još šest sezona po 1,2 milijuna USD

26.09.2014., Zagreb - KHL, Medvescak - Slovan. Patrick Bjorkstrand, Martin Stajnoch.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
16.10.2014.
u 12:30

Leino Buffalo je raskinuo ugovor s Fincem nakon što u 58 utakmica nije zabio. No, imao je ugovor od 54 milijuna $ pa nije mogao otići besplatno

Noć nakon pobjede nad Slovanom iz Bratislave (1:0) hokejaši Medveščaka poslušali su trenera Sheddena i izašli na pivo, no nisu pretjerivali, jer već danas novi je trening, a nakon toga i odlazak na turneju od četiri utakmice u gostima (Jugra, Traktor, Lada, Neftehimik). Na današnjem treningu bit će i Kanađanin Geoff Kinrade, koji je jučer potpisao za medvjede. Kinrade je branič s AHL i NLA iskustvom, osvojenim Calderovim kupom i Spenglerovim kupom te naslovom u švicarskoj NLA.

– S obzirom na našu situaciju u obrani, Kinrade će nam donijeti stabilnost. Ove sezone imali smo puno problema s ozljedama, zato smo doveli igrača koji je bio jako dobar branič u jednom od najboljih švicarskih klubova Bernu, ali i u ligi. Nastupio je na dva Spenglerova kupa, i to pod vodstvom Douga Sheddena, pa naš novi trener zna što od njega može očekivati – rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Svaki hokejaš u svijetu sanja da odigra barem jednu utakmicu u NHL-u, a Kinrade je odigrao i doslovno jednu utakmicu u najjačoj ligi svijeta. Bilo je to 2009. godine u dresu Tampa Bay Lightninga. Dolaskom Kinradea Medveščak se morao zahvaliti jednom beku, a izbor je pao na Slovaka Branislava Mezeija.

Dolaskom Kinradea Medveščak još nije zaključio listu pojačanja, ovih dana očekuje se još jedan napadač. Iako bi dobro došao i još jedan vratar, s obzirom na formu Marka Dekanicha. Dok je Barry Brust nastavio sa sjajnim obranama iz prošle sezone, forma Marka Dekanicha vrlo je zabrinjavajuća. U pet utakmica u kojima je branio, Medveščak nije osvojio ni bod, a Dex je imao samo 85 posto obrana. Brust je pak na sjajnih 92,9 posto, a u 13 utakmica u kojima je branio medvjedi su postigli šest pobjeda.

U Medveščaku pak u idućim utakmicama puno očekuju od bivše NHL zvijezde, Finca Villea Leina. Usprkos tome što je iza njega jako loša sezona u Buffalu, jer u 58 nastupa nije zabio gol. Zato su Sabresi i raskinuli 54 milijuna dolara vrijedan ugovor s njim. Naravno, to nisu mogli učiniti besplatno pa će Fincu u idućih šest sezona isplaćivati po 1,2 milijuna dolara.

>>Potraga je završena: Geoff Kinrade potpisao za Medveščak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije