Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje u Ledenoj

Medvjedi pobijedili KAC: Nećemo se zavarati, moramo biti čvršći i brži

19.08.2015., Dom sportova, Zagreb - Memorijalni turnir hokeja na ledu Ferdo Spajic, KHL Medvescak - EC KAC. Steven Strong. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL
20.08.2015.
u 00:30

GILLIATI: Kakva će tek atmosfera biti u KHL-u kada je ovako dobra na pripremnoj utakmici?

Novi Medveščak s 11 nacionalnosti u momčadi predstavio se i zagrebačkoj publici. I to u vrlo dobrom svjetlu, pobjedom 5:2 (1:1, 4:0, 0:1) protiv starog rivala KAC-a.

Povela je najtrofejnija austrijska momčad s 1:0 golom Kocha u 6. minuti, no sve ostalo bila je "jednosmjerna ulica", u kojoj su medvjedi pokazali autoritet KHL momčadi. Do kraja prve trećine Medveščak je izjednačio golom Giliatija u 15. minuti, a s četiri gola u drugoj trećini (Björkstrand, Saarinen, Giliati, Kvapil) utakmica je bila riješena. Do kraja su gosti tek uspjeli smanjiti na 2:5 golom Kocha u 49. minuti.

Zanoški opet u Ledenoj

Iako je bila prijateljska utakmica, u Ledenoj je jučer bilo čak 3500 navijača. Oduševilo je to i dvostrukog strijelca, kanadskog Talijana Stefana Giliatija.

– Bilo je jako zabavno igrati pred domaćom publikom. Nisam znao što očekivati, no sada kada sam vidio kakva je odlična atmosfera i kako je glasno bilo danas, jedva čekam da počnemo u Zagrebu igrati i KHL utakmice – rekao je Giliati i dodao:

– Sretan sam što sam postigao dva gola i pridonio napadu, no imamo još toga na čemu treba poraditi. Mislim da imamo puno prostora za napredak i svakim danom, svakom utakmicom smo sve bolji.

S njim se slaže i trener Medveščaka Gordie Dwyer.

– Lijepo je upisati i petu pobjedu u pet pripremnih utakmica, ali moramo igrati bolje, čvršće i brže nego što smo igrali protiv KAC-a. Ovo još uvijek nije ono čemu momčad teži – rekao je trener.

Od hrvatskih igrača Dwyer je jučer priliku dao samo Tomiju Zanoškom, dok su Janković i Miličić bili na tribinama. Zanoški je tako zaigrao protiv kluba s kojim je prije dvije godine osvojio naslov u EBEL-u.

Sinkovići s medvjedima

– Lijepo je bilo opet zaigrati u dresu Medveščaka pred domaćom publikom. Pokazali smo da imamo sjajnu momčad, no još ćemo napredovati - kaže Zanoški.

A u pobjedi medvjedi uživali su i trofejni hrvatski veslači, braća Valent i Martin Sinković.

- Volimo hokej, idemo na utakmice medvjeda kad god stignemo. Pozvali smo dečke da dođu trenirati s nama na Jarun. Trčat ćemo zajedno, a nekog ćemo od hokejaša i staviti u čamac. Nadamo se da se neće vrtjeti u krug ako ih stavimo u samca – našalila su se trofejna braća.

Komentara 1

JA
Jajica
11:04 20.08.2015.

Bravo, Medeki! Ja bila i uživala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije