Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP u hokeju

Hrvatska preokretom do uvjerljive pobjede nad Litvom

Hrvatska
Foto: Thijsfotografie
1/2
14.04.2015.
u 21:35

U prvu smo utakmici ušli možda s previše samopouzdanja, stoga sam prije susreta s Litvom rekao igračima da moramo odigrati jednostavno i fizički, rekao je izbornik MacLean.

Hrvatska muška reprezentacija visokom je pobjedom od 4:1 nad Litvom upisala tri boda na Svjetskom prvenstvu Divizije 1B koje se održava u Eindhovenu, a titulu igrača utakmice u redovima Hrvatske nakon odlične igre ponio je mladi napadač Mislav Blagus.

''U prvu smo utakmici ušli možda s previše samopouzdanja i možda smo podcijenili kvalitetu Velike Britanije, stoga sam prije susreta s Litvom rekao igračima da moramo odigrati jednostavno, fizički i da imamo na umu namjeru s kojom smo došli na Svjetsko prvenstvo. Dečki su iz ove utakmice željeli izaći kao pobjednici, a to su i napravili. Borili su se, držali se plana igre, vratar Mark Dekanich odigrao je super, a ključ pobjede bili su powerplay golovi. Sve u svemu, zadovoljan sam radnom etikom koju su igrači pokazali'', izjavio je izbornik Don MacLean.

Iako su reprezentativci Litve, koji su prvog dana dobili Nizozemce, krajem prve trećine osigurali vodstvo pogotkom Ugniusa Cizasa u 18. minuti, u drugoj je uslijedio preokret. Igrači Hrvatske bili su sve opasniji što je u 31. rezultiralo izjednačenjem zahvaljujući Nathanu Perkovichu kojemu je to bio drugi gol u Eindhovenu. Tri minuta kasnije ponovo je došlo do promjene na semaforu Ice Sport Centrea. Naime, hrvatski reprezentativci su se našli u situaciji s dva igrača više  što nisu htjeli nikako propustiti, a pogodak za 2:1 postigao je Andy Sertich.

U posljednjoj trećini Hrvatska je nastavila s dominacijom te je u 47. minuti iskoristila još jedan powerplaya, sada s igračem više, a strijelac je bio Ryan Kinasewich. Konačnih 4:1 postavio je Andrew Murray pogotkom u praznu mrežu.

''Počeli smo igrati sve bolje. Svi smo u momčadi dali sve od sebe, trudili smo se, svatko je obavljao svoje zadaće i odigrali smo sa srcem. Nadam se da ćemo nastaviti takvim tempom i u preostalim utakmicama'', rekao je Mislav Blagus, najbolji igrač susreta na strani Hrvatske, dodavši:

''Drago mi je što sam izabran za igrača utakmice. Zadovoljan sam kako sam odigrao ovu utakmicu.''

Treću utakmicu Hrvatska igra u četvrtak u 20:30 sati, a suparnik će joj biti Nizozemska.

Golovi: 0:1 LIT Cizas (Nomanovas, 18), 1:1 HRV Perkovich (Letang, 31), 2:1 HRV Sertich (Waugh, Dekanich, 34) PP2, 3:1 HRV Kinasewich (Sertich, Murray, 47) PP1, 4:1 HRV Murray (Perkovich, Waugh, 60).

Poredak: 1. Velika Britanija 5 bodova, 2. Hrvatska 4, 3. Koreja 3, 4. Litva 3, 5. Nizozemska 0, 6. Estonija 0.

>>Hrvatska izgubila od Britanije: S ovakvom igrom zlato je samo utopija

Komentara 3

Avatar Niškorist
Niškorist
14:10 15.04.2015.

Dobroo napokon !

FU
FULL
22:00 15.04.2015.

Brži prijenos paka iz obrane u napad i pojačano klizanje u "prazni prostor" ispred gola će stvarati više šansi za realizaciju golova. Ako se to ne podigne u slijedeća dva susreta sumnjam u pobjedu protiv Koreje?! Koreja je do sad zabila 14 golova , mi samo 6, to pokazuje bitnu razliku u pristupu igri uz tjelesne gabarite. Možda će sutrašnji njihov susret protiv Engleza ići nama u susret ako im Englezi uspiju "otrgnuti" koji bod?; ako se to dogodi onda su tri reprezentacije istom bodovno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije