Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA STVAR

Borna Rendulić se upisao u povijest - postao je prvi Hrvat u NHL

Borna Rendulić
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/2
10.12.2014.
u 09:41

Njegov Colorado izgubio je sa 0:3 od Nashvillea.

Borna Rendulić (22) se upisao u povijest nakon debija za Colorado Avalanche u NHL ligi jer je time postao prvi Hrvat kojem je to uspjelo, a da je ponikao u Hrvatskoj! Igrao je sedam minuta protiv Nashville Predatorsa i zabilježio jedan udarac po golu. Nažalost po njega i Colorado, poraženi su sa 0:3.

Velika je ovo stvar i za Medveščak, jer Rendulić je u njemu ponikao te je dokaz da iako hokej nije toliko popularan i jednostavan za treniranje u Hrvatskoj, mogućnosti za napredak postoje.

Nakon Medveščaka je još kao 15-godišnjak otišao u finski Porin Ässät. Potom se vratio u Medveščak na posudbu u sezoni 2010./2011, sezonu poslije odlazi natrag u Finsku, ali ovaj put u HPK i tamo je bio sve do ove godine, kad u svibnju potpisuje dvogodišnji ugovor s dvostrukim NHL prvakom Colorado Avalancheom.

>> Rendulić: Nisu igrači u NHL-u izvanzemaljci, pokazao sam da se mogu nositi s njima

Komentara 4

MA
manichu
10:15 10.12.2014.

Prvi hokejaš koji je rođen u Hrvatskoj, a igrao u NHLu je Bezina. Rođen je u Splitu, ali nije počeo treniratu u hrvatskoj. Rendulić je prvi koji je ovdje počeo i došao do NHLa. Bravo Borna!

MA
manichu
10:17 10.12.2014.

I pogodio je stativu.

MA
MagnusJohnson
09:32 11.12.2014.

"Velika je ovo stvar i za Medveščak, jer Rendulić je u njemu ponikao te je dokaz da iako hokej nije toliko popularan i jednostavan za treniranje u Hrvatskoj, mogućnosti za napredak postoje." Haha....kakav komentar samoprozvanog novinara....dogodi se jedan hrvatski hokejašjaš koji je u Medveščaku proveo jedva tri dana i odmah taj izvjesni Vanja Deželić proklamira "moguće je uspjeti u Medveščaku"...haha....znaš Deželiću, moguće je uspjeti i u Lučkom, i u Sesvetama...presmiješno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije