Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udar na maloljetnice

Na Facebooku osvanula uvredljiva grupa s provokativnim fotografijama

drolje
Foto: Screenshot Facebook
20.04.2014.
u 22:00

Stranica je u samo nekoliko dana prikupila više od 42.000 lajkova

Na Facebooku je u četvrtak pokrenuta stranica s provokativnim fotografijama maloljetnica s područja više država bivše Jugoslavije, uključujući i Hrvatsku. Čini se da su fotografije prikupljene i objavljene bez odobrenja djevojaka, a osim fotografija često su objavljena i njihova puna imena i mjesto stanovanja.

Stranica je u samo nekoliko dana prikupila više od 42.000 lajkova i privukla je pozornost regionalnih medija, od kojih su je neki nazvali pedofilskom. Međutim, teško je procijeniti jesu li administratori i korisnici doista pedofili, ili je riječ o vršnjacima djevojaka čije se fotografije objavljuju. Jedan korisnik tako je napisao da vjeruje da je većina ljudi koji prate stranicu mlađa od 18 godina.

Stranica je večeras zatvorena, najvjerojatnije zbog prijavljivanja zbog neprikladnog sadržaja. Iako su prije gašenja rekli da neće pokretati novu, već im je cilj prikupiti i objaviti što više fotografija prije zatvaranja, administratori su nakon gašenja rekli kako postoji mogućnost da će pokrenuti novu stranicu i krenuti ispočetka.

Ovo je inače samo jedna od sličnih stranica s fotografijama mladih djevojaka koje su u posljednje vrijeme pokrenute na internetu. Stranice su naišle na kritike javnosti, poglavito djevojaka čije su fotografije objavljene te roditelja i pedagoga, a prošli mjesec na Facebooku je pokrenuta stranica protiv takvih stranica,  "Zaustavimo SVE "KJV" stranice".

>> Na Facebooku pokrenuta akcija protiv stranica 'kurve, janjetina, Vuco'

Komentara 36

EU
Eugine
19:44 20.04.2014.

Sve su te slike već na facebook tako da ne vidim u čemu je problem. Ako ne žele da se te slike objavljuju onda neka prestanu koristiti facebook ili prestanu objavljivati takve slike. Tko god objavljuje slike i razgovara naa facebook-u pa se onda žali na invaziju privatnosti je blesav. Moj savjet prestanite korisitit facebook ili napravite lažni račun.

TR
trandri
19:39 20.04.2014.

Mediji ih reklamiraju tako da će do kraja dana imati 50.000 lajkova.

DE
Dejan1000
19:07 20.04.2014.

Same su krive sto se slikaju tako. Onda im je djavo kriv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije