Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dopuštene 'vanjske poruke'

Od danas nova pravila na WhatsAppu, stručnjak upozorio: 'Postoji mali rizik'

WhatsApp goes down
Foto: Yui Mok/PRESS ASSOCIATION
1/3
11.04.2024.
u 10:39

"Ako se nastavite koristiti WhatsAppom nakon 11. travnja 2024., prihvaćate ažurirane uvjete", kazali su iz tvrtke

WhatsApp od četvrtka, 11. travnja, zbog nove EU direktive dopušta i “vanjske poruke”. To znači, kako navodi Fenix magazin, da korisnici mogu primati poruke svojih prijatelja koji se koriste drugim uslugama slanja poruka, kao što su Telegram i Signal. Nova pravila će, također, preciznije odrediti koje su vrste sadržaja dopuštene u aplikaciji te kako ih prijaviti. 

Nova pravila sadržavat će tehničke i pravne pojedinosti o tome kako se poruke iz WhatsAppa mogu proslijediti “podržanim aplikacijama trećih strana” ili primati od njih. Stručnjaci navode da je nejasno kako će to biti uređeno. Iz WhatsAppa kažu da će se end-to-end enkripcija poziva i poruka međusobno i dalje održavati.

"Nitko drugi, čak ni WhatsApp, ne može ih pročitati ili poslušati", poručuju iz tvrtke. S druge strane, stručnjak za potrošače Ron Perduss kaže: "Ponuđači obećavaju da će pronaći rješenja i osigurati sigurnost podataka, ali zapravo postoji mali rizik."

Korisnici WhatsApp, da bi pristali na nove smjernice, ne moraju ništa napraviti. "Ako se nastavite koristiti WhatsAppom nakon 11. travnja 2024., prihvaćate ažurirane uvjete", kazali su iz tvrtke

GALERIJA Znate li što znače ove lampice u automobilima? Zbog nekih morate odmah ugasiti vozilo!

WhatsApp goes down
1/6

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije