Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez teške šminke

Poput kameleona: Isprobali smo TikTok hit, zeleni serum koji se bojom prilagodava koži

Zagreb: Serum Dr.Jart+
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/6
26.04.2024.
u 09:34

U kojoj ga mjeri možete samoga koristiti za prekrivanje ovisi o tome koliko imate problematičnih mjesta koja želite malo maskirati, kao i želite li tek lagano ujednačavanje tena ili potpuno prekrivanje nesavršenosti

Mnogi su proizvodi hit na TikToku, no upitno je koji od njih svoj zvjezdani status zaista mogu zahvaliti djelotvornosti, a koji tek pomno složenom videu. Jedan od onih koji su zasjali na TikTok nebu je i serum Camo Drops korejskog brenda Dr. Jart+. Navodi se za njega da smiruje crvenu, nadraženu kožu, da istovremeno pruža snažnu zaštitu od sunca i ujednačava ten. Da stvar bude bolja, ne morate birati nijansu koja najbolje odgovara vašoj koži - što mnogima predstavlja pravu muku jer puderi i tonirane kreme često su presvijetli ili pretamni, previše bacaju na rozo ili na žuto - jer ovaj je serum izvorno zelenkaste boje, da bi se nanošenjem prilagodio tonu kože. Zelena boja dolazi od vode iz lišća centella asiatica, odnosno cica, koja se dobiva iz biljke iz azijskih močvara. Ima protuupalna svojstva i pomaže u obnavljanju kože.

Zelena boja dolazi od vode iz lišća biljke centella asiatica, iz azijskih močvara. Ima protuupalna svojstva i pomaže u obnavljanju kože. Serum je dio Cicapair linije Dr. Jart+ koja se temelji na tigrovoj travi, formulirane tako da smiruje crvenilo. Lagan je, navode, nježne je teksture, pa odgovara i masnoj i mješovitoj koži. Sve ovo zvuči savršeno, čak i presavršeno, pa smo ga odlučili testirati. U Cult Beauty internet trgovini platili smo ga 42,30 eura.

Pakiranje je elegantno, serum dolazi u staklenoj bočici, no staklena pipeta malo je nezgrapna. Sam serum lako se koristi. Stavlja se prije šminke ili umjesto šminke, ako ste za prozračniju verziju, da neutralizira crvenilo i manje nepravilnosti na koži. Glavni sastojak je ekstrakt tigrove trave, a sadrži i kamilicu, niacinamid, ružmarin, lavandu. No, ima i alkohola, što je bitno znati onima sa suhom kožom. Miris seruma je nenametljiv. Zahvaljujući SPF 35, serum pruža i zaštitu od štetnih sunčevih zračenja.
Teksturom, zaista je nježan i lako ga je utrljati u kožu. U uputama stoji da je dovoljno nanijeti dvije, tri kapi seruma. Međutim, to nije bilo dovoljno da bi se prekrilo i manje crvenilo na licu. Trebalo je nanijeti šest kapi seruma za čitavo lice. Na početku zanimljivo zelen, vrlo brzo kameleonski se prilagodio nijansi kože. Taj dio serum je odradio besprijekorno. Prekrivanje, međutim, nije na razini koju smo za tu cijenu očekivali. Na skali od jedan do pet, za prekrivanje nepravilnosti i crvenila dali bismo mu trojku. U kombinaciji s tekućim korektorom i malo pudera u kamenu, rezultat je u konačnici bio odličan, ali samo serum neće sve prekriti.

Na početku zanimljivo zelen, vrlo brzo kameleonski se prilagodio nijansi kože
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

VEZANI ČLANCI:

U biti, u kojoj ga mjeri možete samoga koristiti za prekrivanje ovisi o tome koliko imate problematičnih mjesta koja želite malo maskirati, kao i želite li tek lagano ujednačavanje tena ili potpuno prekrivanje nesavršenosti. Za lagano ujednačavanje, Camo Drops su odlične. I postojane, pokazalo se. Nakon napornog dana na službenom putu, u automobilu i na sastanku, šminka se nije razmazala, lice se malo manje sjajilo nego s uobičajenom toniranom kremom pa smo i djelovali manje 'prožvakano'. Kroz dan smo čak i smetnuli s uma da na licu imamo ne samo šminku, već neku novu šminku na koju nismo navikli. Ugodna je i prozračna. U nedostatke joj, pak, ubrajamo blago prekrivanje i mjestimično praškaste ostatke, iako smo serum podjednako dobro umasirali u sve dijelove lica. U drugom pokušaju na lice smo ga nanijeli malo više, na one dijelove koje su mučile neke mrljice i blago crvenilo. To je pomoglo, pokrivenost je bila bolja. Ali, takvim nanošenjem serum bi se brže potrošio, a iznos od 42,30 eura za bočicu od 30 ml baš i nije zanemariv. Stoga, ovaj kameleonski serum preporučiti možemo onima kojima treba smirivanje crvenila na osjetljivoj koži te ujednačavanje tena uz blago do umjereno pokrivanje nesavršenosti, a ne žele se više zamarati potragom za proizvodom koji im nijansom odgovara. Lagano je pigmentiran, za dan bez šminke ili s malo šminke, ako ga koristite bez dodatnog pudera.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije