Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O PRIKLJUČENJU EU

Vestionline: Izjave Šeksa i Karamarka uznemirile i Srbe u RH

Veljko Džakula
Patrik Macek/PIXSELL
17.03.2014.
u 17:24

Veljko Džakula smatra da je u pitanju "promidžba političara koji i dalje drže kako su jedino Srbi činili zločine u Hrvatskoj''.

Izjave Tomislava Karamarka i Vladimira Šeksa kako Hrvatska treba Srbiji uskratiti potporu u postupku priključenja EU zbog načina na koji je predočila svoju protutužbu za genocid pred Sudom pravde u Haagu, izazvala je "oštre osude kako u izbjegličkim udruženjima u Srbiji, tako i među čelnicima Srba u Hrvatskoj", tvrde beogradske Vestionline.

Zastupnik u saboru, Dragan Crnogorac drži kako je Srbija u svojoj argumentaciji iznijela samo činjenice, a da je reakcija zapravo neprimjereni "unutrašnjopolitički marketing HDZ-a".

- Hrvatska mora slijediti politiku EU, i ne treba se plašiti tih prijetnji. To je samo pokušaj da se nova HDZ "umili" svojim nekadašnjim biračima i "vrati u igru" preko nacionalističkih izjava -  ocijenio je Dragan Crnogorac, a i predsjednik SDF, Veljko Džakula smatra da je u pitanju "promidžba političara koji i dalje drže kako su jedino Srbi činili zločine u Hrvatskoj''.

- Karamarko je od početka iskazivao netrpeljivost prema Srbima i to nije problem. Problem je što mi i dalje nemamo sustavno sređene baze zločina nad našim narodom, a dovoljno je bilo da svatko opiše događaje iz svoga sela - kaže Džakula. Predsjednik Asocijacije izbjegličkih i drugih udruženja iz Hrvatske, Milojko Budimir je, kaže, šokiran izjavama dužnosnika HDZ-a.

 - To je previše. Prvo su nas ubijali, onda istjerali iz Hrvatske, a sada nam zabranjuju i da se branimo. Na ovakve skandalozne izjave država bi morala da reagirati - grmi Budimir, a Miodragu Linti, vođi prognaničke udruge nije jasno kako su Srbi mogli biti agresori "na vlastitoj zemlji".

- Izjava Karamarka predstavlja klasični primjer učenje da Srbija mora prihvatiti da je bila agresor u ratu, a Oluja legitimna i legalna akcija. Znači li to da Srbija treba prihvati hrvatsku tezu da su Srbi u Krajini okupatori na vlastitoj zemlji i da je Hrvatska imala puno pravo uništiti ih kao narod? - pita sebe Linta.

Komentara 29

Avatar rokoprčina
rokoprčina
18:21 17.03.2014.

Srbi nisu jedini činili zločine,ali su ih ucčnili nesrazmjerno više u odnosu na bilo koju drugu naciju na području cile bivše Jugoslavije.Sad,može se to pripisati i daleko večoj vojnoj mašineriji koju su posjedovali u odnosu na druge.Ali i daleko većem broju urođenih zločinaca koje su imali.U to vrime,naravno.

Avatar deziderij
deziderij
18:25 17.03.2014.

Ako netko od Hrvata samo takne Srbe ili Srbiju reakcija s njihove strane je kao kad takneš u mravinjak. A kad Srbi i Srbija "peru" Hrvatsku i Hrvate reakcija s naše strane je mlitava a najčešće nikakva. Tko je u našem tisku ili bilo kojem mediju spomenuo četnike koji su došli pomagati braću Ruse, javno i otvoreno ? Nitko i nigdje. Da se kojim slučajem pojavio neki ustaša kao pripomoć Ukrajincima o tome bi brujao "vasceli svet" Kakav smo to mi narod ?

MX
MXLCLGTG
18:26 17.03.2014.

Sta je Linta Crnogorac i Veljko zaboravili na balvan revoluciju kako kazu na svojoj zemlji i Niko ich nije protjero nego su pozvani od strane Milosevica da idu u srbiju odnosno plan koji mu nije uspio naseljavanje Kosova,a sto se tice podrske srbiji ova dvojica su u pravu kad vrate hrvatima u vojvodini prava koja su imali kad priznaju da su u Srbiji postojali logori kad se iskreno izvine i nadoknade stetu zbog agresije tek onda se moze razgovarati o podrsci sve ostalo je baj baj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije