Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ozljede glave

Preminuo vozač formule Jules Bianchi

Jules Bianchi
Foto: James Moy/Press Association/PIXSELL
1/6
18.07.2015.
u 08:27

Bivši vozač Marussije nakon nesreće devet mjeseci bio je u komi i u kritičnom stanju zbog teških ozljeda glave.

Jules Bianchi (25), vozač formule, preminuo je od posljedica teške nesreće koja se dogodila prošle godine na Velikoj nagradi Japana.

- Jules se borio do samog kraja, kao i uvijek, no danas je njegova bitka završena. Zahvaljujemo se njegovim kolegama, prijateljima, navijačima i svima koji su bili uz njega i nas posljednjih mjeseci - stoji u obraćanju javnosti Julesove obitelji.

Bivši vozač Marussije nakon nesreće devet mjeseci bio je u komi i u kritičnom stanju zbog teških ozljeda glave.

Njegova obitelj bila je cijelo vrijeme uz njega u bolnici u Nici koja se nalazi nedaleko od njegove roditeljske kuće, a prije nekoliko dana Julesov otac Philippe izjavio je kako gubi optimizam i vjeru u njegov oporavak.

- Vrijeme prolazi, a ja sam sada manje optimističan nego što sam možda bio dva ili tri mjeseca nakon nesreće, kada smo se mogli nadati da će ishod biti bolji. U određenom trenutku trebate biti čvrsto prizemljeni i shvatiti koliko je situacija ozbiljna - kazao je.

Za oporavak od ozljeda koje je pretrpio Bianchi potreban je značajan napredak unutar prvih šest mjeseci, a to se Julesu nažalost nije dogodilo.

Kobnoga dana u Suzuki Francuz je sedam krugova prije kraja utrke izletio u zavoju broj 7 gdje je nesreću nekoliko trenutaka prije toga doživio Sauberov Adrian Sutil i zabio se u kran. Odmah je operiran, a potom su uslijedili mjeseci bezuspješnog oporavka.

Za Marussiju je debitirao 2013. godine. Vijest o njegovoj smrti pogodila je i članove njegove bivše momčadi.

Bianchi je prvi vozač, nakon Brazilca Ayrtona Senne (Imola 1994.), koji je preminuo od posljedica nesreće na utrci formule 1.

>>Bianchijev otac gubi nadu u Julesov oporavak

>>Šanse za Bianchijev oporavak su jako male, čudo je da nije odmah poginuo

Komentara 2

TH
than
15:42 18.07.2015.

Steta. Sudar je stvarno bio opak, mada niti dan danas mi nije jasno sto se konkretno odvilo. Kako je Jules uspio udariti u kran dok je isti vec izvlacio drugi bolid. Ili nije bilo po pravilima ili je izgubio nadzor nad bolidom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije