Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lastovo
Povratak na članak

Županija nas je deblokirala novcem namijenjenim deponiju

Na račun Općine Lastovo Dubrovačko-neretvanska županija uplatila je gotovo 400.000 kuna, račun je deblokiran, ali problemi nisu riješeni

Komentari 4

VI
Vito
08:03 26.09.2018.

Iz Županije napominju kako je sadašnje općinsko vodstvo, premda nije odgovorno za ovrhu, propustilo ograničiti ovrhu za iznos sredstava nužnih za funkcioniranje Općine, a koje je pravo imalo po članku 244. Ovršnog zakona. --- Načelnik Katić tvrdi da nije istina da se nisu pozvali na članak 224. ::: Jeste li "nešto" primjetili u njihovim izjavama???

VL
VI
Vito
08:07 26.09.2018.

PITANJE Županiji, Načelnicima, Pravnicima, Ministru "Mariću" (mariti znači brinuti): Zašto krivo uplaćeni novac nije "automatizmom" vraćen uplatitelju??? __ Ah, da odgovor je sam po sebi jasan: na vlasti 2011. godine je bila pljačkaška organizacija pred sudom osuđena za pljačku Hrvatske. __ Ista organizacija je i danas na vlasti

VL
BL
bljak007
07:30 26.09.2018.

Pljačkaška posla. Umjesto da je novac vraćen i uplaćen na pravi žiro račun.

VL
VI
Vito
08:29 26.09.2018.

Kad bi na Lastovu izgradili vjetroelektranu, kao i na Visu, računi za struju bi "nestali" u korist stanovništva tih otoka. __ Danas postoje vjetroelektrane dovoljnog kapaciteta da se opskrbljuje svo stanovnišptvo tih otoka, tako da postane potpuno neovisno od HEP-e. __ Lastovo ima 792 stanovnika za što je potrebna jedna vjetrenjača snage 850 kW __ Vis ima 3.637 stanovnika za što je potrebno samo tri vjetrenjače snage 850 kW __ "Usporedbe radi" Otok Pag ima šest vjetrenjača ukupne snage 5,95 MW što je dovoljno za opskrbu polovice stanovništva otoka Paga koji broji 8.398 stanovnika. __ Kome nije u interesu izgradnja vjetroelektrana na tim otocima??? __ To bi im u stvarnosti morao biti prioritet, a novce bi 100 % dobili iz fondova EU. __ No, gledajući "pismenost" uprave otoka i županije, taj je "posao" propao u samom početku pisanja mojeg zapažanja ovdje i danas. __ A propao je već davnih dana kad je pljačkaška organizacija pred sudom osuđena za pljačku Hrvatske zabranila gradnju vjetroelektranabliže od 1.000 metara do hrvatskog dijela Jadranske obale u vrijeme "ministriranja" ministrice "zaštite okoliša"(nja) marine dropulić __ Takav način ministriranja je i dalje aktualan i čvrsto na snazi pa su računi za struju otocima stalno veći od kopna, jer nemaju sunca niti vjetra koji bi im osigurali praktički besplatnu struju i toplinu cijele godine.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.