Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"glečer sudnjeg dana"
Povratak na članak

Znanstvenici: Topla voda prodire u glečer veličine Floride i pogoršava njegovo otapanje

Znanstvenici su prethodno ovisili o satelitskim slikama kako bi prikazali ponašanje leda, što je otežavalo dobivanje preciznih detalja. Radovi predstavljaju prvi put da je ekipa bila na liniji uzemljenja velikog ledenjaka, gledajući upravo tamo gdje "akcija počinje", rekla je Britney Schmidt.

Komentari 2

PV
prcko.vita
10:31 16.02.2023.

Nema straha, dok se led otopi mi ćemo višak vode poslat na mjesec, tamo nema vode nikako. Tako barem kažu znanstvenici, iz grupacije pfajzer-tesla-amazon i co. Važno je samo pobiti što više ove sirotinje, jer em ničemu ne služi, em troši bezveze kisik kojega nema u neograničenoj količini. Jel tako?

VL
BR
Brankko
13:08 16.02.2023.

Ako smo u tekstu znali napisati riječ ledenjak, koja je hrvatski naziv/termin za to -- zašto onda u naslovu "glečer"? Da se "bolje razumijemo" s govornicima drugih jezika? Pa tko će od govornika drugih jezika čitati hrvatski tekst s riječju "glečer"? -- Malo gugltranslejta: njemački Gletscher, engleski i francuski glacier, španjolski glaciar, baskijski glaziarra, talijanski ghiacciaio, ukrajinski l'odovnyk, ruski lednik, islandski jökull, albanski akullnajë, rumunjski (izgovor:) gecar...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.