Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GENERACIJA Z
Povratak na članak

Znaju samo za digitalni svijet, ambiciozni su i mentalno su ugroženiji

Specifičnost Z-generacije je komunikacija preko društvenih mreža, teško se povjerevaju prijateljima

Komentari 7

OO
oo8787
20:01 06.12.2019.

To je posljedica ovog zapadnog liberalnog školstva koje djecu uči toj "otvorenosti" i sličnim idejama koja imaju štetne posljedice za njihov kasniji život, umjesto da se djeca uče odanosti naciji i domovini i vjeri u Boga, ona se kroz ovi sustav uče samo borbi za osobne kapitalne interese.

VL
DO
Dolinski
18:30 06.12.2019.

Mene u svemu tome najviše muči što se slabo žene i udavaju čini mi se

VL
Avatar dzambo
dzambo
18:09 06.12.2019.

Ta generacija Z osudjena je na neuspjeh vec unaprijed jer STVARNI ZIVOT nije samo po citav dan komuciranje na mobitelima ili Laptopima a vrijeme i godine idu a provodjenje dnevno toliko vremena na tim elektonickim cudima sve vise i vise nece imati realnu sliku zivota i kako dalje da zive, i koliko-toliko bi to bilo ok da nove vrste posla i otvaranja novih kompanija zaposljavaju toliko svojih radnika koliko i one prije kad jos nije bilo elektronickih cuda, i svake god. sta ce se desiti je to da ce mo imati milione i milione u Svijetu sa zavrsenom skolom koje ce znati o tehnlogiji i koriscenju sa tim, ALI problem je u tome sto ce svake god. sve manje i manje biti posla za njih jer fino se vidi da nove firme sa ovom tehlogijom zaposlavaju 90% manje radnika i pogledajte oko sebe koliko sve te kompanije sad imaju radnika i puno manje nego one prije ali sve te kompanije daju jako dobar licni dohodak ALI sta to vrijedi kad nema mjesta za vecinu, i sta ces onda sa kusurom svih onih koji zavrse skole za tehniku pa bit ce posla za njih u svim kompanijama koje jako malo placaju, trgovine,banke,hoteli,servisni poslovi I usluge i slicno i ta nova generacija vecina njih a i ubuduce generacije bit ce jako u teskom financiskom polozaju i vec sad na Zapadu gdje sam ja brojke sve pokazuju DA OVA NOVA GENERACIJA manje zaradjuje nego njihovi roditelji u njihovo vrijeme tih god.naravno kad se uzmu svi koji su zavrsili skolu i danas rade i njihovo financijsko stanje danas a tak ce biti i dole u HR

VL
DI
Diesel
17:59 06.12.2019.

Sve istina i iz osobnog iskustva dokazano. Kad dodju na posao su skroz izgubljeni, samo traze da se uhvate kakvog digitalnog programa i da tu slazu i prebacuju filove. Kad se suoce sa razlicitim vrstama poslovnog, verbalnog, ekonomskog, interesnog,...i bilo kakvog drugog suceljavanja, totalno su nemocni i bez vizije za izlazak iz situacije i pronalaska dogovora. Sumljivi su i nepovjerljivi do bola, a samim tim i nemocni da naprave konacni dogovor. Zbog tih slabosti i stressa, vec u tridesetim pokazuju znakove izgorenosti i mentalne slabosti.

VL
ZN
znam
21:21 06.12.2019.

Generacija Z ili Zapped. Tehnologija im je dala puno znanja u mnogim stvarima koje im nece trebati u zivotu ali oduzela jos vise. Ne interesiraju ih mnoge ljudske i recimo prirodne potrebe kao sto je prava ljubav, brak, djeca jednom rjecju odgovornost. Mnogi od njih nece moci imati djecu jer tehnologija (bezicna) negativno djeluje na spolnu zelju. Zivio sam u zemlji gdje su odvojene skole za djecake i curice. Kada recimo zena iz takve skole pocne raditi u stvarnom svijetu dugo joj treba da nauci kako komunicirati sa suprotnim spolom, dok je to u mijesanim skolama sasvim prirodno i jednostavno. U slucaju neke kataklizme gen Z ima male sanse za prezivljavanje, bez supermarketa ce ostati gladni.

VL
GR
gragakarlovac
18:06 06.12.2019.

Ja mislim da su definitivno pametniji od prijašnjih generacija jer jednostavno mozak im prima više informacija. Preko igrice, do drugih sadržaja, mozak je istrenira. Istina boli, i ne, ja nisam jedan od njih, roden sam 78’

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.