Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrajina
Povratak na članak

Zbog izbora ulaze u rizik rata s Rusijom

Što leži u pozadini incidenta u Kerčkom tjesnacu koji je ionako zategnute odnose dviju zemalja doveo do ruba usijanja i vojnog sukoba

Komentari 47

Avatar poljicanin
poljicanin
12:17 04.12.2018.

Predsjednik Ukrajine Valtsman (sa maskom Porošenko, po majci)i njegov pajdaš premijer Hrojsman,veliki ukrajinski nacionalisti, su sasvim slučajno Židovi.Hrojsmanov prethodnik Jazenjuk,kako se "slučajnost" ponavlja,također.S lakoćom bi se tu moglo nabrojati još nekoliko osoba.Da li oni vode politiku u interesu Ukrajinaca ili nekih drugih sila,svako si može sam zaključiti.

VL
ZN
Znam
21:40 03.12.2018.

Covjek hoce ratovat on u fotelji a narod stradat trebaju ga ukrainci pothitno maknut

VL
DU
Deleted user
07:53 04.12.2018.

Kako je lako tuđim pimpekom mlatiti po koprivama!

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:04 04.12.2018.

ovaj pamflet... bi trebalo izbrisati. kakva većina ukrajinaca mrzi rusiju, putina, kad u anketama, koje se jedva mogu nazvati anketama zbog skoro pa cia praćenja svih i svačega, taj isti putin se smatra da bi bio najbolji predsjednik ukrajine, da se sa rusima treba pomiriti... nije ukrajina samo kijev u kojem paradiraju desni sektor, azov, ekipa koja u svakoj normalnoj zemlji bi bila u zatvoru, a tamo su vlast. ukrajina je i žitomir, harkov, odesa, lvov, regije koje krvare u neimaštini jer im kijev uzima sve prihode. plinska kriza je nastala krađom plina od strane ukrajinaca, krali su plin namijenjen europi, plin koji nisu platili. što je rus trebao nego smanjiti plin na one količine koje su bile plaćene? što mislite zašto su u ukrajini zabranjene ruske televizije, novine, mediji.. a zašto je većina ukrajinaca koja je otišla došla baš u rusiju? ukrajinu tek čeka pakao, jer i ova šiza će morati prestati, ma kako god političke protivnike ubijali, zatvarali novinare koji propitkuju službenu politiku.

VL
DU
Deleted user
22:09 03.12.2018.

Ukrajinski narod je topao i radišan, narod vrlo, vrlo sličan nama Hrvatima i naravno tako naivan. Uvijek su ga uprezali ili sa istoka ili sa zapada i svi su lijepo živjeli od njihovih bogatstava samo jadni Ukrajinci ne. Porošenko nažalost neuspješnom i krvavom konfrontacijom prema Rusima nije ništa dobrog Ukrajini napravio,niti silom bilo što može napraviti, jer sam ne može, a zapad sada više i ne može da i hoće. Julija je mudra žena i ona može i istok i zapad upregnuti za dobrobit Ukrajine. Ako je Porošenko koristio patnje svoga naroda da sačuva fotelju, nije zaslužio biti predsjednik tog naroda.

VL
IB
istina_boli
08:03 04.12.2018.

Pornosenko od drzave napravio javnu kucu, a posto ne planira da Ukrajinom vlada bilo tko osim njega, cacka mecku. Bit ce skakljivo ako ju i iscacka, jer onda meca odlucuje kad zabava prestaje.

VL
Avatar babas
babas
12:26 04.12.2018.

Ukrajinci su neuk narod,jednostavno nisu zreli za demokraciju. Sa njima manipuliraju Ameri i EU gurajući ih u sukobe sa Rusijom. Židovski lobi na čelu Ukrajine predvođen Porošenkom je poslušan Židovima zapada i taktika im je borba protiv Rusije do posljednjeg Ukrajinca

VL
MA
Marsijanac
22:15 03.12.2018.

Porošenko nije Ukrajinac, on je zidovskog podrijetla. Od 40 milijuna Ukrajinaca nisu znali izabrati svog covjeka. ZNA SE valjda tko taj nama bratski narod vuce u propast, za njihove globalne ciljeve.

VL
Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
04:44 04.12.2018.

Prorosenku je u srcu Izrael , a Ukrajina mu je samo pologon gdje Goyimi trebaju ratovati za uzvisenu rasu.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
07:15 04.12.2018.

E moji ukrainci sta uradiste od sebe.Nasjest zapadu radi njihovih interesa. Pa nemogu oni sami sebi pomoc. Nezna se koja je gora lopina Prorosenkovic ili Timosenkovic. .Ona je uzela milijarde. Fali im jos Sakasvilikoji je Gruziju opustosija. .Da Prorosenko obogatija se na izvozu cokolade u Rusiju.nije je proda na zapadu. Ja sam vec pisao o tome imali su pod Janukovicem petsto dolara sad imaju dvista dolara.Sramota jedna kod onake bogate i plodne zemlje.Usto ih zapad uvali Ovdje u Rusiji radinih cetri miliona toliko je pobjeglo na zapad. Zajedno su startali sa Rus poslije propasti SSSR ovi vratili zemlju u svjetsku velesilu. Ukrainci postali gori od Albanije. Nema se tu sta vise reci. Jos placaju plin najnize u Europi. Sta ce za dvi god plin ih zaobilazi kupovati Americki 40% skuplji.Pa vec sad pola Ukraine se ne grije na ovoj cici zimi. Amerin je u interesu sad samo nered napravit .Mislili doc na Krim sad imaju zabranu doc i na Azovsko more.

VL
BR
brojevi
23:19 03.12.2018.

Zbog izbora ulaze u rizik rata s Rusijom? Pa Karakašu, prodana dušo, ni Putin ne bi izmislio bolji naslov. Sram te bilo!

VL
DU
Deleted user
22:41 03.12.2018.

Gospon novinar koji je napisao ovaj text je u najmanju ruku proruski nastrojen i ovo nema veze sa nepristranosti novinarstva, , provalit da rat hoce porosenko kojemu s rusi oteli sve sta su htjeli, koji su zarobili 20 mornara i ne namjeravaju ih pustit, sta je trebao napravit, pustit putina da divlja? Ali zaboravlja svijet i rusija da su ukrainci ratnici, da je ukrainska crvena armija oslobodila beograd i pola europe, a ruje nisu bas neki heroji, bojim se da ako zarate izvuci deblji kraj, a jos ako ih Nato naoruza, e onda nece bit svejedno ni rujama...jedino ako rujama u pomoc doleti traktor divizija iz srbije, onda bi mogli pobjedit

VL
MA
Marsijanac
22:28 03.12.2018.

Rusa je u Ukrajini oko 17 % sa vrlo snaznim zaledjem. Ukoliko do rata dodje moglo bi se dogoditi da Ukrajinci izgube i ono sto sada imaju. Putin svakako nece dozvoliti dugotrajni rat, sto je ocigledno u interesu globalista.

VL
Avatar navijač
navijač
21:42 03.12.2018.

Ukrajinski političari su gori od Hrvatskih, nešto kao srpski. U rekordnom roku su uspjeli upropastiti zemlju. Kao da je Julija Timošenko nešto bolja ? A ako do rata i dođe propast će potpuno ali i Rusi će platiti jako visoku cijenu pošto će SAD pružati svaku moguću pomoć Ukrajini. (osim izravnog uplitanja).

VL
DO
Donald
22:12 03.12.2018.

Rusi i njihovi trolovi ovdje divljaci su kao uvijek. Ići velikim brodovima udarati u male je među pomorcima najnečasniji čin, koji rade samo kukavice i kriminalci. Kerčki prolaz je po pomorskom pravu slobodan za sve. Prije ili kasnije zatvorit će se Bosporus za Ruse, pa će vidjeti plodove svoje agresije. Isto tako prije ili kasnije opet će se pooštriti sankcije prema Rusiji, koja već sada ekonomski propada.

VL
WE
weAreCro
22:43 03.12.2018.

Napokon da se i na VL moze procitati realan, objektivan i nepristran clanak o stanju u Ukrajini.

VL
VE
verakruz
21:38 03.12.2018.

Sve u redu kako se Porosenko obogatio... Nego novinaru, ppjasni ti nama kako su Rusi imali spreman tanker nasred prolaza??? Pa nije tanker lako parkirat kao auto, tu treba manevriranja od barem pola dana... Znaci, Rusi su postavili stupicu i bili spremni sa novinarskim ekipama na terenu

VL
Avatar Snijeg
Snijeg
21:54 03.12.2018.

Samo naprijed Petro...navali da se vidi što možeš!

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
21:48 03.12.2018.

Ukrainci imaju istu bolest kao i mi. Komunisticko novinarstvo prodaje sada ovu sada onu istinu, uzdizu politicare i ruse ih podmecanjem po potrebi. Isto kao u nas agiraju u dogovoru sa njihovim najvecim neprijateljem u susjedstvu. Tako da se ovaj clanak mora uzeti sa mnogo, mnogo rezerve. Glavna svrha mu je odvuci odgovornost od Putlera koji igra pokvarenu prepotentnu igru sa slabom Europom predvodjenom izgubljenim Njemcima koji svoje komplekse i iz povjesnih zlocina istekle obaveze prebacivaju na sve ostale europske zemlje. Zivila Ukraina! Smrt fasizmu i okupatorima!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.