Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Zašto se nakon Žmegačeve smrti otvorila Pandorina kutija kritizerstva?

Zašto gospoda nisu polemizirala s Viktorom Žmegačem kada se mogao osobno obraniti? Perom i činjenicama. Za to je doista bilo puno vremena i još više povoda. Ali, lakše je šutati mrtvog nego živog lava

Komentari 5

SJ
sjećanje
22:36 08.08.2022.

Nemo propheta in patria!!! Bio je samozatajni gospodin, ničiji podanik.

VL
TO
TORQUEMADA
22:08 08.08.2022.

Nažalost, potreba za ovim tekstom je stvarna i taj tekst govori o tome koliko smo jadni, sitni i nebitni. Ako su akademici, odnosno intelektualni krugovi, toliko iskompleksirani, bijedni i provincijski ugođeni da jednog takvog autoriteta i kompetentnog interdisciplinarnog stručnjaka, potvrđenog i u inozemstvu, krenu blatiti a da se ovaj nije takoreći ni ohladio, to i te kako objašnjava zašto je stanje društva ovako opako zaglibilo u moralnu i svaku drugu krizu. Jer ako su akademici i intelektualci misaona predvodnica društva i zaštita razumom i znanstvenim promišljanjem od pomahnitalih ideja beskrupulozne zarade, tada bi morali dizati svoj glas protiv svih loših pojava u društvu. za to treba imati hrabrosti, ali i etike. Međutim, naši akademici su zasrani, plaše se gubitka privilegija, zamjeranja krupnom kapitalu vazda gladnom profita. Koliko to jadno može biti, vidimo u temi ovog članka. Intelektualci i nedogođeni autoriteti okomili su se na vrijednog i samozatajnog velikana kad je otišao s ovoga svijeta jer se sad, mrtav ne bi mogao braniti. No nije uopće sva tragika u tome. Držim da se ne bi imao potrebe braniti ni da je živ, mislim da je bio prefin i prepametan čovjek da bi se uopće upuštao u takvo što. Međutim, bijeda je u tome što taštine svih tih pojedinaca nisu u stanju ponuditi niti išta slično, a kamo li bolje, što nisu sposobni uvidjeti svoj jad i nadrasti svoj ego, a trebali bi moći ako su toliko pametni. Žmegač je pisao sve do samog kraja, mogli su i oni. A nisu.

VL
SA
satroman
21:51 08.08.2022.

Bio je lav, i to naš najveći živući, posljednji svoje vrste. Ostali su.... No, oni sami znaju što su prema njemu.

VL
RO
romobil
06:19 09.08.2022.

Hrvatski jal u zemlji sporta i razonode.

VL
PR
prahrvat
21:36 08.08.2022.

Kad lav umre, i zec ga udara.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.