Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagorska skupština
Povratak na članak

Zagorski HSS: Tražimo da župan Hajdaš Dončić podnese ostavku

Župan je odgovoran zbog štete nanesene Županiji, građanima, ali i projektu "Bajka na dlanu", smatraju seljaci.

Komentari 9

DH
dalibor.hren
17:24 16.03.2010.

komunjare

VL
LI
light
19:26 16.03.2010.

...jugopioniri skojevci jugoslavci prisegnuti 1989...poput jarnjaka i to sve treba raspustiti... idemo na nove izbore s novoosnovanim strankama na hrvatskim temeljima treba niknuti istinska demokracija... nema demokracije bez slobodarskog socijalizma ... ...budite za dom spremni, dragi zagorci!

VL
OL
Oly
20:04 16.03.2010.

HDZ-ov napad na župana je samo dokaz kakvu tragičnu politiku HDZ vodi u Hrvatskoj već 20 godina! Pričaju se neargumentirane gluposti, napada se župan, a da se ni izvještaj ne pročita itd.... Sva sreća za HDZ da u Hrvatskoj živi toliko lakovjernih seljačina....

VL
MO
momak23
10:21 17.03.2010.

Kada oporba napada bladajuću stranku onda je to opravdano a kada hdz napada one koji loše vode županiju onda to ne valja..Očita je prisutnost sdpeovih piskarala..

VL
MO
mojzagi
14:39 17.03.2010.

Idemo gosp.zupane , danas auto kao da je Obama , tko zna sto ce taj sutra traziti zato ---dovidjenja, good bey, aufwiedersehen--- nije nasa siromasna zupanija za takove sanjalice. Kad dokaze barem 10 dobrih ucinka gdje ga ljudi domacini hvale moze ostati.

VL
OB
-obrisani-
22:56 17.03.2010.

Kakva oporba ? Pa zar je Škvorc oporba \' A Čuk ?On je posebna priča.U prošlom mandatu je SDP,koji je bio u koaliciji sa HSS-om nazvao ...zločinačkom organizacijom.Danas toj organizaciji predsjeda,kao Predsjednik vijeća.On je sramota za političara i bezkičmenjak.Uništili su županiju za ovih deset godina.Oglodali je kao glodavci,što i ne čudi kakvi su se tamo uhljebili.Nema više ZIVTA,EMKE,Tehnomehanike,Elkoma....Danas imamo 40-postotnu nezaposlenost u županiji a ovi ne poduzimaju ništa.Sisačka županica daje poduzetnicima 150 milijuna kuna,a ovaj naš zapošljava po babi i stričevima.Sjetite se samo bivšeg poglavarstva.Starački dom.Pa to je bio klub zombija.Umirovljenici im daju vlast te ih podržavaju svo ovo vrijeme,zato je Pajdaš i dao neki dan 370 tisuća kuna Udruzi umirovljenika.Nek im se nađe,da imaju za izlete i plesnjake.Njima je ionako najteže.Tko šljivi recesiju obrtnike i male poduzetnike,ionako ih je iz sdp-a najmanje.

VL
VZ
vzdenka
23:15 17.03.2010.

Primjetila sam da je ovdje bio poduži komentar koji je kasnije izbrisan. Kako je bio vrlo zanimljiv kopirala sam ga sa Google-a natrag na ovaj post. Zbog čega brišete komentare? Pozdrav od Zdenke 17.03.2010. u 00:08h Madmax je napisao/la: Žalosnoo je što inače vrstan novinar nije smio vjerojatno pod kontrolom svoje lokalne šefice koja je bliska prijateljica spomenute predsjednice HSS-a gospođe Hubicki opisati u članku sve što se događalo na toj skupštini. Glavna kritičarka mladog župana Hajdaša je gospođa bivša županica Vlasta Hubicki. Ona se imala prilike dokazivati na mjestu župana skoro šest godina. Nakon \"uspješne\" vladavine, na zadnjim lokalnim izborima u svojem mjestu Mariji Bistrici ostvarila je na izborima katastrofalni neuspjeh, unatoč naporima HDZ-a da joj se pomogne uspjela je povući za sobom u propast i lokalne HDZ-ovce s kojima je koalirala, a koji su poslije izbora davali sasvim ozbiljne izjave da bi možda pobijedili da nisu s njom bili u koaliciji (koju je dogovorio bivši premijer Sanader sa gosp. Friščičem). Spomenuta bivša županica svojom autokratskom vladavinom i nedemokratskim vođenjem stranke je dokrajčila vjerodostojnost zagorskog HSS-a (npr. neposredno pred prošle parlamentarne izbore izbacivala je iz stranke njezine osnivače ili ih potpuno marginalizirala, što ju je koštalo neulaska u Sabor, budući da joj je nova stranka A-HSS uzela upravo toliko glasova da ne uđe u Sabor, a na lokalnim izborima toliko vijećničkih mjesta koliko je bilo potrebno da HSS-HDZ budu gubitnici u Zagorju). Što se tiče njezinog zahtjeva za opozivom zagorskog župana kojemu je u Večernjem listu bila posvećena skoro čitava stranica, na kraju se ispostavilo da ne poznaje niti zakon niti poslovnik, da uopće nije napisala zahtjev za ostavkom župana, niti pismeno obrazloženje tog zahtjeva, ništa nije urudžbirala niti je navela razloge koji su pravno i stvarno razlozi za smjenu, a to su nanošenje štete županiji preko 1% proračuna, pravomoćna osuda za kazneno djelo ili neizvršavanje odluke predstavničkog tijela. Dakle tresla se brda, a rodila se Vlasta. Očito je nekome trebalo samo malo medijske pažnje, a dobili smo i ženskog pinokija koji je obmanuo novinare da će podnijeti zahtjev za razrješenje župana. Upadanje u pogrešnu točku dnevnog reda sa usmenim eskapadama se ne računa. Što se tiče medijske pravednosti, u odnosu na prostor posvećen gospođi Hubicki & co. posjetu kineskog i južnokorejskog veleposlanika Zagorju i glavnim izvoznicima na području županije udjelilo se 5-6 redaka uz rub stranice. Žalosno zar ne? Pokušaj obmane javnosti i stvaranja virtualne stvarnosti prve vrste.

VL
Avatar patricio
patricio
23:52 17.03.2010.

Branimir Jerneić je rekao da u Zagorju ništa od laptopa. Ali bilo je laptopa. Podijeljeni su u školi u Mariji Bistrici. Prije nekih izjava političar se treba ipak informirati o činjenica. Ili poput zeke iz crtića Bambi poslušati svoga tatuu (\"sine, ak nemaš niš pametnoga za reći, onda radije šuti\"). Patricio.

VL
OB
-obrisani-
21:51 19.03.2010.

Vlasta Hubicki i Sonja Borovčak su uništile županiju Krapinsko-zagorsku,a niti pajdaš neće biti bolji,jer ima previše \"starih\" kadrova u sjeni,koji prate svaki njegov potez..Uostalom,ne može se očekivati ništa od čovjeka, koji je 10 godina bio u HDZ-u, da bi ambicije zadovoljio u SDP- u,koji uzima ženino prezime,kojima je propao obiteljski posao i koji živi u poluzavršenoj hiži,kao visoko školovan kadar,a da je već prešao 30 -te......Možemo se nadati daljnjij stagnaciji i padu.Ako nisi \"gazda\" sebi,onda nećeš to biti niti drugima .Tako to ja vidim.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.