Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministrica Divjak:
Povratak na članak

Vlada prihvatila bitno povećana sredstva za udžbenike na razini Hrvatske

Na pitanje ima li Vlada 'mjesta' za besplatne udžbenike, ministrica je odgovorila kako 'Vlada prije svega o tome donijeti neki konačni dogovor', istaknuvši kako je u proračunu već sada rezervirano bitno povećanje sredstava za besplatne udžbenike na razini Hrvatske

Komentari 6

DU
Deleted user
17:19 23.11.2018.

Hrvatska je divljekapitalisticka a ne socijalna drzava...vodeci hdzejci ukrali bi kalez iz crkve a di nece novce ...

VL
DU
Deleted user
14:37 23.11.2018.

Nakladnici trljaju ruke bit ce kuna iz proracuna a tko ce koga pitati za cijenu ..pa iz proracuna se placa...ima se moze se. .

VL
DG
djurdjica.gasparic
15:48 23.11.2018.

A jesu li stvarno sva djeca ista u Hrvatskoj? Imaju li sva djeca iste uvjete za školovanje u Hrvatskoj? NEMAJU. U Zagrebu bi sva djeca trebala dobiti besplatne udžbenike. To je sramota. Jer oni roditelji koji ne rade ne svojoj krivnjom, odmah bi se zamijenili s onima koji rade, osobito u javnoj upravi i imaju mjesečne prihode preko vrlo solidnih. Neka se zamjene s onima koji ne rade, ili imaju minimalna primanja. Ovo je nepravda koju treba ispraviti. Jer dok u zemlji u kojoj obitelj sa dvoje i više djece, ne može školovati skoro pa ni jedno, jer nemaju za prijevoz do škola, o PC-ima i tabletima mogu sanjati, neki bi da bez obzira na cenzus sva djeca dobe besplatne udžbenike. To je perverzija, djeca u Hrvatskoj nisu ista i nisu jednako tretirana. A trebala bi. Zašto se za onaj novac za udžbenike (koji bi dobili roditelji koji na to prema cenzusu i moralnim uzusima nemaju pravo), podjelili za dolazak u školu onima koji to ne mogu. I sve dok u Hrvatskoj, sva djeca, bez obzira na selo, grad ii otok, neće imati iste mogućnosti za školovanje, treba uvesti cenzus. Lijep pozdrav sima.................

VL
Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
20:25 23.11.2018.

Kako je zgodna naša Hrvatska Ministrica !!!! Bravo Blaženka!!!

VL
Avatar Asterix
Asterix
15:52 23.11.2018.

Jučer sam pisao o besplatnom prijevozu koji je puno bitniji za obitelji udaljene od škola.

VL
DU
Deleted user
03:32 24.11.2018.

Nekom ide u džep sigurno, zato su i gurali novi kurikulum koji roditelji nemogu organski smislitu

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.