Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijes zbog posjeta Nancy Pelosi
Povratak na članak

Vježbe zbog kojih prijeti sukob sa SAD-om: Projektili letjeli preko Tajvana, premijer Kinu nazvao zlim susjedom

Kina je i u diplomatskoj ofenzivi te je na razgovor pozvala japanskog ministra u Pekingu, kao što je uputila primjedbe i izaslanicima EU, ponajprije zbog zajedničke izjave G7 o Tajvanu, u kojoj Kinezima smeta što se u toj izjavi upozorava Kinu da ne bi smjela posjet Pelosi koristiti kao izgovor za vojnu akciju u Tajvanskom tjesnacu

Komentari 18

BI
billynik
12:06 06.08.2022.

Naši mediji to ne prenose ali zanimljivo je da je Kina poslije izleta ove američke babe blokirala uvoz pijeska na Tajvan, na prvu to izgleda smiješno ali kad se bolje analizira ispada da će na Tajvanu većina gradnje stati zbog skupoće a kvarcni pijesak je osnova za proizvodnju čipova i ostale visoke tehnologije u kojoj Tajvan prednjači pa ćemo uskoro to svi osjetiti. Kinezi su ipak puno pametniji od EU i njeni lidera kojii uvedu sankcije koje više štete nama nego Rusiji.

VL
OT
otrovnijezik
11:29 06.08.2022.

Kina je odgovorila recipročno stanju i djelovanju oko Tajvana a također ima pravo zaštititi svoje interese i kineski način života kako na svom teritoriju tako i bilo gdje u svijetu.

VL
SJ
Sivi_Jastreb
11:46 06.08.2022.

Dosla bakica i zamutila kasu...Tajvan je sastavni dio Kine..Tako su razdjelili dvi Koreje strava.Zamislite doc na drugi kraj svjeta mjesit kasu .Pravi demokrati.

VL
ĆA
ĆanotaKrljo
10:40 06.08.2022.

Da bi nam plin sa 1,25 kuna m3 otišao na 15 kuna morali smo svakodnevno ustrajati sa "živjela Ukraina" sad se moramo pripremati na uzvik "živio Tajvan" nebi li nam za nagradu djelili m3 plina i po 150 kuna itd ,itd !

VL
DU
Deleted user
11:25 06.08.2022.

Kina je zlo, kao i Rusija ili Amerika. Koje je zlo najveće? Ovisi gdje živiš.

VL
DU
Deleted user
13:23 06.08.2022.

Elementarna pogreska americke administracije koja moze imati nesagledive posljedice. Amerikanka je bila na pogresnom mjestu u pogresnom momentu. Reakcija Kine je sasvim normalna i ne treba se cuditi.Ako su Kinezi cekali na povod za razracunavanje sa USA,sad ga imaju. Uz bratsku pomoc RF sve je moguce. RF vuce iz ove situacije trenutno najvise koristi;odvraca paznju sa konflikta u Ukrajini, i istovremeno jaca 'bratstvo' sa drzavom koja mu treba da bi ekonomski prezivio sankcije.Ako se Kina odluci za vojno rjesenje,USA ostaje sama,realno gledajuci,gore nego sto je trenutno,jer umjesto jednog,bice konfrontirana sa dva protivnika teskog kalibra.Azija je ekonomski ovisna o Kini i tesko da ce se ukljuciti u obranu americkih interesa. Najvise problema bi u slucaju otvorenog konflikta imala Australija,razapeta izmedju enormnog ekonomskog impacta u negativnom smislu i privrzenosti zapadu,in concreto USA.

VL
DU
Deleted user
09:14 07.08.2022.

Kako ni jedan americki duznosnik,ni je posjetio jucer Japan,i izvino se za bacanje atomski bombi na tu drzvu........

VL
DU
Deleted user
12:12 06.08.2022.

Ljudi koji žive u slobodnom svijetu (Hrvatska), ne znaju kako je živjeti u neslobodnom svijetu. Zato i mogu masovno podržavati Kinu i Rusiju.

VL
Avatar Cohen
Cohen
13:04 06.08.2022.

Zadržat analitičko oko, sluh, misao. Tko, što, gdje govori vs. radi. Ima li za to placet/ovlasti ? Glavnim akterima ovdje djela nisu u skladu s riječima. Ona žica na glazbalu trpi stezanja dok ne pukne.

VL
DU
Deleted user
12:21 06.08.2022.

Dara iz Jasenovca?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.