Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

U europskoj Hrvatskoj stanje je navlas isto kao i u davno vrijeme A. G. Matoša

Hrvatska je u samo tri desetljeća ostala bez milijun stanovnika, što je u prosjeku više od dvadeset posto. A ono što je apsolutno najstrašnije je to da taj strahoviti deficit ljudi uopće nije zabrinuo hrvatsku političku elitu

Komentari 2

SL
slavenZadravec
07:57 25.01.2022.

Problemi sa logičnim zaključivanjem. Naime, ako je situacija loša kao u Matoševo vrijeme tada smanjenje broja stanovnika mora biti dobra stvar. Manje stanovnika - manje mizerije, ne? Kriviti današnje političare za smjer utvrđen devedesetih isto nema smisla.

VL
DU
Deleted user
20:21 24.01.2022.

Hrvatska je i u prošlom st. imala 6-7 valova iseljavanja i radi se o pojavi gdje su ekonom. loši trenuci samo neki "okidač", tj. dulji su to procesi i ogromnu ulogu igraju nesređeni obiteljski odnosi, međususjedske i kolegijalne trzavice, rascjepkane nekretnine suvlasničkim odnosima gdje je pravno to nemoguće riješiti (u zbilji, jasno da postoji pravna putanja za sve koja košta bogatstvo i traje par desetljeća) itd. itd. To je pak neki stalni "scenski postav" u Hrvatskoj, a ekonom. oscilacije se samo nametnu u određenom momentu. Tako da ima dosta toga i mimo pol. vodstva, mimo korupcije, mimo nepotizma - što se uglavnom stavi u prvi plan. Dezindustrijalizacija je opasnija za malog čovjeka od korupcije - jer se koruptivni procesi odvijaju rel. visoko u društvu, a manjak radnih mjesta u manjim sredinama izravno "štrajfa" pojedinca. U visokoind. državama pak svjedočimo da se proizvodnja seli u Kinu - i tamo onda propadaju radna mjesta.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.