Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suspenzija radnih prava
Povratak na članak

Tužili hrvatsku Vladu Europskoj konfederaciji sindikata, žalili se i Europskoj komisiji

ETUC podsjeća Vladu RH na nedavna upozorenja visokih predstavnika i tijela Međunarodne organizacije rada i Vijeća Europe kako se ova kriza izazvana Covid-19 ne bi smjela – niti privremeno! - koristiti za potkopavanje ljudskih i socijalnih prava, a posebno se to odnosi na sindikalna i radnička prava.

Komentari 6

Avatar Šipo
Šipo
11:07 27.03.2020.

Umjesto da se svi skupa ujedinmo i spriječimo širenje zaraze korona virusom, eto, mi već danima samo govorimo o gospodarstvu

VL
Avatar Dipsy
Dipsy
11:05 27.03.2020.

Ja sam skroz suprotnog mišljenja, Vlada je donijela cijeli paket mjera kako bi pomogla poslodavcima u realnom sektoru,ali mi smo narod kojem nikad ništa nije dobro, prisjetimo se onog bespotrebnog štrajka prosvjetara u kojem su na kraju najvecu zrtvu podnijeli školarci

VL
BO
bolonjez
11:08 27.03.2020.

Ovakve mjere su nužne u ovim kriznim vremenima , to je jednostavno činjenica

VL
ST
sttipe
12:26 27.03.2020.

Sve rade da imamo I mrtve, I bankrot!!! Režije plaćamo četvrtinu plaće, indirektno opet državi!!Od svega, nešto sitno struje nije naše!!! Četvrtina je pdv sam, bez svih ostalih sxanja... Djelovanje svih dosadašnjih "demokratskih" vlada je ekonomski terorizam na štetu naroda, i to teškog oblika!!!

VL
Avatar mofo
mofo
12:06 27.03.2020.

Pazite se sindikalaca i dok darove nose.. u ovom slucaju viruse...

VL
Avatar maldex
maldex
11:49 27.03.2020.

Najveća prepreka razvoju Hrvatske su Hrvatski sindikati. Radnici nigdje nemaju tako velika prava kao u Hrvatskoj. Ako negog zaposliš na neodređeno on više nikada ne može dobiti otkaz. Zbog toga nitko u hrvatskoj svi zapošljavaju na određeno vrijeme. To jeje jedina istina. To pokazuje da prevelika prava radnika nisu dobra ni za rednike !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.