Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Suverenizam bez sadržaja je populistička revolucija

Restaurirati znači nečemu vrijednome ponovno vratiti stari sjaj. Bit je u tome da se ide naprijed i da se iz 'pozitivno proživljenog iskustva' uzima ono što vrijedi. Restauracija uvijek znači restauraciju vrijednosti, a ne vremena. To je ono što je narod, za razliku od politike, shvatio kada je glasovao za 'ponovno veliku Ameriku' kod Trumpa i 'preuzimanje kontrole' kod Brexita

Komentari 3

LA
lak0
09:44 07.04.2019.

Englezi ne znaju bi li Shakespearovim stilom ili onim Agarthe Christie. Ili Monty Pythonovskim.

VL
BO
bomboni
22:59 06.04.2019.

Suverenisti nisu nikakvi ''populisti, nego pobjednici 2.svjetskoga rata na istocnoj i zapadnoj polutki globusa. Suverenisti su Amerika, Britanija i saveznici u 2.svjetskome ratu, a ljevicari pobjednici na istoku, i zato se i zovu lijevo/liberali. Globalisti nisu liberali, globalisti su fasisti.i. Nije liberal onaj tko silom nasrce u tudju zemlju, protiv volje domicilnoga stanovnistva, nego fasista, a liberal te pusti da ti na demokratskim izborima i demokratskim referendumima odlucis kakvu politiku zelis za sebe i za svoju zemlju. Sve su zemlje suverene na svijetu, Sjeverna i Juzna Amerika, Kanada, Australija, Rusija, Kina, i citava Azija, citava Afrika, i citava kugla zemaljska. Svi osim EU - ropske unije, remetilackoga faktora, sa Njemackom na celu kolone, sto bi pruzala sape i jurisala u osvajacinu svijeta, ali joj vjecitoj gubitnici i povijesnoj propalici ne moze biti!!! Nece globalna ekonomija narasti, ako se oni budu sirili, oni sire samo smrad, crnu bijedu, dumping, masovnu nezaposlenost i mizeriju. Ekonomija ce procvjetati samo kada njih vise ne bude bilo i kada drzave budu mogle voditi svoju vlastitu ekonomsku politiku u zemlji i svijetu i natjecati se posteno na trzistu, bez da ih fasisti porobljavaju.

VL
IG
Igggy
19:09 06.04.2019.

Risto, po rezultatu referenduma, samo pola “naroda” želi van EU, ne trakeljaj o “narodu” i “elitama”.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.