Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudac Kos za Večernji
Povratak na članak

Kontroverzna izmjena zakona, sudac Vrhovnog suda tvrdi: Malenica i većina ne govore istinu

Predstavnik Vrhovnog suda napustio je radnu skupinu kad mu je zbog kritika rečeno da opstruira rad skupine, smatra Damir Kos, predsjednik Kaznenog odjela Vrhovnog suda

Komentari 10

Avatar comparator
comparator
22:37 17.06.2022.

Zanimljivo je kako suci ne sude po zakonu nego po svojem osjećaju pa tek onda kad vide da ipak zakon treba primjeniti posegnu za njime ili radije odugovlače postupak jer su se zeznuli i sad im je neugodno zbog svojeoje pogreške . Mislim da neujednačenost presuda igra veliku ulogu i predmeti za iste vrste optužbi jednostavno suci rješavaju po šprancim iako ima velikih iznimki u procesnom postupku . Kijepo mu veliš : ja bih odbacio optužnicu kao neosnovanu ,a on te da na viši sud koji naravno presudi upravo kako si predložio. I sada tko je tu normalan !? Ispada kao da su htjeli postupak tek reda radi ili da imaju posla ,a zapravo su ga mogli izbjeći. Mogao bih zaključiti da bez obzira na promjene zakona i postupaka sudovi neće bilje raditi svoj posao jer im je u interesu imati moć .

VL
DU
Deleted user
21:36 17.06.2022.

Vidi mene s profilne svima sam rekla da sam nevina a dobila odmah sedam godina robije 😂😂😂

VL
DU
Deleted user
22:21 17.06.2022.

Bilo bi super da se u Pravni sustav ne mjesa politika.

VL
SE
serafin002
09:25 18.06.2022.

Pravosuđe je rak rana našeg društva kao i USKOK, DORH koji su još u rukama kumunjarske zločinačke partije, najsvježiji primjer postavljanje nesposobnog degenerika, najgoreg suca koji nije obavljao ni minimum, dobronića na mjesto predsjednika vrhovnog suda.

VL
Avatar SileZla
SileZla
21:18 17.06.2022.

Pravosuđe bi trebalo raspustiti i sastaviti od novih ljudi, ali u polovičnom broju. Prije toga bi trebalo ukinuti Ministarstvo pravosuđa koje nema ninkakvu svrhu.

VL
PH
Petarstijena-HR
21:24 17.06.2022.

Za početak,obvezno udaljiti/isključiti osobe i ustanove koje su do sada pripremale i/ili radile na bilo kojem zakonu,jer sve je jedno veliko ništa,treba nove ljude da to pripreme,po mogućnosti iz inozemstva,dansko pravosuđe najbolje u EU,pokušajte od njih dobiti stručnu pomoć.Nemojte domaće koristiti,jer opet ćete biti najgori na svijetu,domaće pravne institucije ne vrijede p boba..

VL
PH
Petarstijena-HR
20:35 17.06.2022.

Osobe koje su već pisale nakaradne zakone i od krivousuđa napravile na svijetu najgore krivousuđe,ne bi smjeli niti zarez više pisat u ni jedan zakon,te osobe moraju biti udaljene od pisanja zakona.

VL
DO
DobarDomoljub
20:22 17.06.2022.

Većina usaboru ne govori istine? HDZ laže?!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.