Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZEMLJA NEJEDNAKIH PRILIKA
Povratak na članak

Studiraju najviše djeca visokoobrazovanih roditelja, a šanse djeci siromašnih i niskoobrazovanih gotovo nikakve

Iznos prihoda, kvaliteta života i razina dobrobiti pojedinaca u uskoj su vezi s količinom naobrazbe za one koji nemaju bogate roditelje.

Komentari 21

BA
bakulušić
21:46 14.11.2016.

Ovo je rezultat pogrešno shvaćenih savjeta. Naime, jedan sveučilišni profesor, savjetnik i "doktor za sve", savjetovao je pučanstvo, u jednoj televizijskoj emisiji. da ne šalje djecu na fakultete jer se neće moći zaposliti. Nego ih, kaza profesor, šaljite u ugostiteljske škole, plaće kuhara i konobara su 15 000 kn. Čovjek je sigurno mislio na sezonsku plaću a pučanstvo na mjesečnu. A profesor je svoju djecu poslao na školovanje u Ameriku.

VL
Avatar lola lola
lola lola
07:03 15.11.2016.

Naravno. Sto manje u skole, to vise u crkve. Sustav funkcionira fantasticno.

VL
Avatar abakus
abakus
23:35 14.11.2016.

Budu li svi studirali, tko će mesti ceste i raditi druge, jednostavne ali i te kako potrebne poslove? Odakle ta ideja da baš svi moraju studirati? Glupost! Realno, samo je 5 do najviše 10% mladih za studij. I to je u redu. Silno forsiranje studiranja dovelo je samo do srozavanja kriterija i uništavanja Sveučilišta.

VL
TH
than
23:58 14.11.2016.

U drzavi u kojoj je bitnija veza je fakultet totalno nebitan. Osim, ako mislis zbrisati van, a i u tom slucaju moras raditi sa strane, jer nam je fakultetsko obrazovanje lose, odnosno prastaro...

VL
CI
cika123
22:49 14.11.2016.

Ja imam fakultet a nažalost radim posao sa srednjom stručnom spremom, muž mi ima srednju školu. Obadvoje djece su nam završili fakultet u redovnom roku. Od susjede kćer je visoko obrazovana a roditelji imaju završenu osnovnu školu. Imam u svom okruženju jako puno primjera gdje su djeca završila fakultete a roditelji nisu fakultetski obrazovani. Tko hoće i želi učit taj će i završit. Dosta je vječitih studenata koji su po 10 godina studirali i digli se na zadnje noge kad je država uvela da će morat plaćat školarinu iz svog džepa. Možete me popljuvat ali to je živa istina. Koliko studenata živi u domu, roditelji su slabo situirani, nisu obrazovani, svakako se snalaze da djeci pomognu i ta djeca u 90% slučajeva završe fakultet.

VL
DU
Deleted user
22:28 14.11.2016.

Uvijek sam mrzio komunizam SFRJ,a najviše zbog toga što je sin portira i čistačice mogao završiti fakultet koji god je poželio,ukoliko je imao intelektualnog kapaciteta,ili,taj isti mogao je trenirati neki sport a da ne bi plaćao,tj.njegovi roditelji,za tu aktivnost,...ili,ta obitelj živjela je u stanu koji su dobili od određene firme,imali su stanarsko pravo,umjesto da su bili podstanari ,ili živjeli u baraci,ili jednostavno podigli kredit na 30 godina i kupili si jedan stan za sebe,a drugi za banku...Napokon je došlo jedno bolje vrijeme,sve bivše - valjalo ili ne - odbačeno je i sada imamo jedno bolje,sretnije i pravednije društvo,samo za manji broj ljudi...U nekim bitnim stvarima koje su od životne važnosti,socijalizam je - iako nije bilo previše političkih sloboda - bio bolji i humaniji od kapitalizma,koji daje maximalne političke slobode ali ekonomski porobljava,pa ti sada biraj hoćeš li se gladan udarati u nacionalističke grudi ili sit u klasne,pošto je jedno i drugo teško spojivo,mada i je u kapitalističkim a socijalno jakim državama...Sramota je za jedno društvo da su ga zadesile pojave u kojima se piše u ovom tekstu,a kojih se neće riješiti za dugo vremena...To nije sloboda,naprotiv...

VL
TO
tonkica
21:05 14.11.2016.

ili mozda visoko obrazovani roditelji imaju veca sredstva kojima mogu pokriti silne instrukcije na kojima im isti profesori koji predavaju objasnjavaju kako rijesiti silne nebuloze od zadataka.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.