Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSKLUZIVNO
Povratak na članak

Srpska strana nije dokazala da je Stepinac surađivao s ustaškim vlastima

Svi susreti katoličko-pravoslavne komisije prolazili su u srdačnoj, tj. “bratskoj atmosferi”, nije bilo povišenih tonova

Komentari 15

KA
KapetanMikulaMali
12:31 02.05.2017.

Sjajna vijest! Baš mi je drago!! Stepinac je žrtva i ustaške i komunističke i velikosrpske politike. On je primjer koliko je teško biti ispravan na ovim prostorima.

VL
KT
komen_tar
12:33 02.05.2017.

Srbi samo znaju zapocet rat koji kasnije uvijek izgube

VL
Avatar Parousia
Parousia
12:52 02.05.2017.

Super vijest,hvala dragome Bogu

VL
JO
JOBAH
15:42 02.05.2017.

Kako dokazati ust

VL
PR
potrgani reißverschluss
15:47 02.05.2017.

Srpska strana nije dokazala da je Stepinac surađivao s ustaškim vlastima... a Hrvatska strana uvijek hoče nekog pe dera za sveca. Još malo pa bu i Josip Broz došao na red. Samo se treba malo strpiti..

VL
ZA
Zaventem
12:39 02.05.2017.

Ako papa proglasi Stepinca svecem onda bi Stepinac bio prvi svetac kojeg priznaje katolička crkva a ne priznaje pravoslavna. Naime svaki katolički svetac je priznat od pravoslavne crkve kao i obrnuto, svaki pravoslavni svetac je priznat od katoličke. Dakle, mislim da Papa neće uzeti taj rizik i proglasiti Stepnica svecem bez pristanka pravoslavnih crkvi jer bi to bilo prvi put u povijesti. Dakle ako bude proglašen svecem bit će priznat od pravoslavne crkve, a onda će biti zanimljivo kako će reagirati ( i objasniti ) službna srpska politika. Ovdje moram napomenuti da će pravoslavna crkva donijeti odluku na osnovu dokumentat i i dokaza je li Stepinac svet (to je standardna procedura za bilo kojeg sveca) tako da nema straha ovdje o politikantsvu ili spletkarenju. Čim je komisija osnovana i pravolslavna crkva je prihvatila to je postalo standardna procedura. Ako ga ne priznaju za sveca onda je to utemeljeno u dokumentima ma što mi Hrvati o tome mislili. Ako priznaju isto tako je utemeljeno u dokumentima, ma što Srbi o tome mislili.

VL
BG
bgcd
12:59 02.05.2017.

sve to nije tacno, od kanonizacije stepinca nema nista ,,spc se i dalje protivi jer vatikan nece da otvori arhivu tj prepisku izmedju stepinca i papa pije XII, zasto ne zeli nije tesko pretpostaviti ,otvaranjem arhive otkrila bi se ie i prava uloga stepinca.

VL
SZ
slaven.zadravec
13:24 02.05.2017.

Što je s govorima u kojima je Stepinac veličao NDH, što je s blagoslivljanjem fašističke vojske pa čak i pripadnika ozloglašene crne legije od strane svećenika pod Stepinčevom inherencijom?

VL
AN
anticenzura
12:05 02.05.2017.

Srbi su sasvim nebitan faktor u citavoj to prici. Svi znamo sto misle Srbi o kanonizaciji Stepinca, sa dokazima ili bez. Ono sto je bitno je sto misli medjunarodna zajednica, a misle sve najgore, bar po onom sto se moze iscitati po stranim medijima, u Italiji i drugim zemljama. U Italiji su intelektualci strogo protiv i to ce izazvati tesku buru i lijepo cemo ispasti u svim svjetskim medijima. Razvlaciti ce fotke Stepinca u drustvu nacistickih oficira kao i Italijani sto su pisali po medijima, ja citala. U Italiji imate i Partizane, vidjeti cete koju ce frku oni podici.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.