Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik sindikata hitne
Povratak na članak

Šota: Medicinskim sestrama treba dati veće ovlasti

- Nije pitanje je li u vozilu Hitne pomoći bio liječnik ili ne, već je bitno da tim koji dolazi na mjesto nesreće mora biti osposobljen i imati nadležnosti pružiti potrebnu pomoć

Komentari 9

MA
mariocibaric12345
15:55 14.08.2018.

Treba im dati prvo vece place od bilo kojeg politicara pa onda i ovlasti

VL
PA
pavel1001
19:46 14.08.2018.

a jel,a lovica ista/manja?

VL
PJ
pjer1963
16:08 14.08.2018.

Vise ovlasti znaci i vise obaveza. I do sada sestre preuzimaju posao od lijecnika bez da su adekvatno placene a ako se nesto desi moraju preuzeti odgovornost. Svaki odijel u Hrvatskoj bi opstao 7 dana bez lijecnika ali nebi 7 sati bez sestara i tehnicara.

VL
ZA
zagi101
19:07 14.08.2018.

liječnici bez sestara su ko guske u magli

VL
Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
19:02 14.08.2018.

Neznam kakav sindikat ovaj predstavlja, ali znam da su uvijek sindikati ogranicavali lepezu rada sa ciljem da se zaposli jos vise uhljeba nego ih vec ima. Zato je u propaloj Jugi i bilo 5 puta vise zaposlenih nego je trebalo.. Mislim da ovaj "lasasti" prodaje demagosku maglu.

VL
DU
Deleted user
19:06 14.08.2018.

Sve ovisi o kakvom se problemu radi, o doktoru sigurno ne!? Ima "problema" kada se recimo desi da padne stara osoba i istegne ligamente zgloba ili prsta! Dovoljno je takvu prebaciti na obradu u dotičnu bolnicu!? Što se tiče moždanih udara, infarkta, upale ili puknuća slijepog crijeva, doktor bi svakako bio dobro došao zbog pomoći "na mjestu događaja"! Ali sam doktor nije "čudotvorac" jer prava sestra sa 30 godina, itekako zna pomoći u oba slučaja, naročito viša medicinska sestra!? No, mnogo se ljepše vidi kada dođe i doktor u kuću, kod zvanja i poziva na hitnu medicinsku pomoć, jer kako je netko dobro primjetio, ako n treba doktor, još manje treba i Ministar Zdravstva!?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.