Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1200 svjedoka
Povratak na članak

Okončana istraga o seksualnom nasilju nad djecom u Australiji

Povjerenstvo je također objavilo kako smatra da Australska biskupska konferencija treba zatražiti od Vatikana razmatranje mogućnosti da celibat za svećenike bude dobrovoljan

Komentari 9

DU
Deleted user
13:58 15.12.2017.

ne radi se tu o celibatu... već pedofiliji ... ukratko "svećenike koji su pedofili" trebaju kazneno progoniti...

VL
Avatar reference
reference
13:55 15.12.2017.

ahahaa, a pazi ovo, samo dva komentara, sto je , rvatine nestadoste a da je kojim slucajem pravoslavna crkva I jos kojim slucajem srpska vec bi bilo 350 komentara.

VL
DM
d.minor
12:10 15.12.2017.

Nije slucajno da je konaco izvjesce objavljeno tek nekoliko dana prije Bozica. Zivim u Melbourne i jasno vidim koliko se na sve nacine zeli diskreditirati,omalovaziti Katolicku crkvu..jedan od vaznih razloga je ovaj,Crkva se zalaze i uvijek je za tradicionalni brak izmedju muskarca i zene a tek nedavno ovdje je legaliziran homosexualni brak.Najzesca oporba im je bila upravo Katolicka crkva, U skolama se provodi sexualno "obrazovanje" djece vodjeno po programu kreiranom od LGBT lobbyja cemu se opet najvise protivi Katolicka crkva i nedozovoljava taj program u Katolicjim skolama kojih ima dosta..Ono najzalosnije i sto vecina medija ovdje nezeli objaviti,a sto vidim i Vecernji ne smatra vaznim. je sljedece: Prema objavljenom izcjescu 70% od svih slucajeva odpada na nasilje nad djecom od clanova uze i sire obitelji, 15% na prosvjetne radnike,raznorazne trenere po klubovima i 15% na vjerske osobe (ne samo Katolicka crkva nego i ostale kao Evangelisticka,Anglikanska)...U medijma i svim diskusijama ovdje danas,,samo i samo se spominje i osudjuje Katolicka crkva. Istina da je toga bilo,radi se o slucajevima od prije 20-40 godina,osudjujem to ali ovako demonizirati sve katolike,kao da je ama bas svaki svecenik pedofile je zaista zalosno.Takodjer iz cijelog procesa istrage od samog pocetka iskljucena je bila jedino istraga kod pripadnika Islamske vjeroispovjesti i njihovih ustanova,,zasto, da ih nebi "uvrijedii" O djecjim brakovima,genitalnoj mutilaciji u toj religiji svi zatvaraju oci

VL
BA
bakulušić
10:27 15.12.2017.

Evo, i HINA se pridružuje "proslavi" Adventa ili Došašća svojim prilogom o seksualnom nasilju nad djecom. Iako je iz teksta razvidno da se radi o istraživanju seksualnog nasilja u institucijama u Australiji, dakle -svim, HINA izrjekom spominje samo "katoličke crkve i škole" navodeći na zaključak da je "tu zec". Ozbiljna i nezlonamjerna agencija bi objavila podatke iz kojih bi bilo vidljivo - što, gdje, kada. koliko? Ovako, ne znamo ništa. Glavno da je Crkva tu! I to Katolička Crkva! Hoće li ovu vijest objavljivati kao "žurnal" prije projekcije filma "AGAPE" Branka Schmidta, koji također smatra da je u Crkvi glavni problem, pa nije snimio film o pedofiliji u nekim drugim ustanovama i institucijama gdje je pedofilija zabilježena u znatno većem broju nego u Crkvi. Hoće li i ekipa filma poslati preporuke i prijedloge papi Franji u Vatikan? Ili će to HINA sama učiniti? Hoće li to učiniti u Adventu, na Božić ili će čekati Korizmu i Uskrs?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.