Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
usuglasili se
Povratak na članak

Savjetovanje i razdoblje čekanja prije pobačaja obvezno je prije odluke o abortusu

Percepcija javnosti, kaže naš sugovornik, svela se na to da je pobačaj uvijek izbor žene za koji ona ima razloge, a ne znaju da se i danas brojni pobačaji rade kao metoda

Komentari 20

ZD
zdip
11:45 08.04.2019.

priziv savjesti mora ostati na snazi, nema tog zakona koji smije natjerati nekoga da svjesno uništava tuđe tijelo i um. Pobačaj štetno djeluje i na organizam i na psihu.

VL
ZO
zoranos
11:26 08.04.2019.

Tko je protiv savjetovanja nije human - kratko i jasno! Naravno da su neke žene čvrsto odlučile i da ih ništa ne more natjerati da se predomisle, ali ako se i samo jedna žena predomisli nakon ovoga - zakon je uspješan! A predomislit će se mnoge na iznenađenje i razočarenje mnogih.

VL
EL
elkomadante
11:01 08.04.2019.

dotični još nije podnio ostavku ?

VL
RP
rpzagreb
17:54 08.04.2019.

Ovaj članak je vjerojatno osmislio neki biskup koji usput rečeno nema spolni život, ženu i djece. Dakle, može kao samo teoretizirati do beskraja.

VL
Avatar dpejakovic
dpejakovic
10:06 08.04.2019.

Ubiti dijete i reći to je moje ljudsko pravo! Bolestan um.

VL
ZD
zdip
11:45 08.04.2019.

priziv savjesti mora ostati na snazi, nema tog zakona koji smije natjerati nekoga da svjesno uništava tuđe tijelo i um. Pobačaj štetno djeluje i na organizam i na psihu.

VL
Avatar Antikomunist
Antikomunist
13:42 08.04.2019.

Dok se jedni bore svim sredstvima za život svog djeteta druga se bore svim sredstvima da ga ubiju

VL
ZD
zdip
09:36 08.04.2019.

smatram da žene koje su silovane ili žene kojima je ugroženo zdravlje ili zdravlje djeteta moraju imati prvo na prekid trudnoće, a ovim profuknjačama kojima pobačaj predstavlja oblik kontracepcije, a svaki vikend šire noge drugom tipu savjetujem da kupe paket kondoma ili pilule i olakšat će si život...btw ova parola my body my choice, pa brate mili ako je to tvoje tijelo i tvoj izbor onda si sama napravi pobačaj, a nemoj uvlačit druge u to pa da vidimo kako će to izgledat

VL
Avatar navijač
navijač
10:48 08.04.2019.

Kažu da "sa svojim tijelom mogu raditi šta hoće" , ali ne ubijaju one svoje nego dječje tijelo. Ako se već moraju prc.. nek onda koriste kontracepciju. Profufnjare.

VL
LE
lega01
11:11 08.04.2019.

Vidim da ovdje sve muškarci komentiraju pravo na pobačaj. Ako želite ženu prisiliti da izgubi suverenitet nad svojim organima kako bi se fetus održao na životu dok ne postane samodostatno i može živjeti odvojeno, biste li i oca djeteta natjerali da da organe partnerici koja je trudna a kojoj su, recimo, otkazali bubrezi kako bi se spasio mogući život fetusa koji bi isto tako umro u slučaju smrti majke?

VL
CH
chemica
11:16 08.04.2019.

Znači, sustavno zavlačenje, taman da protekne zakonski rok u kojem žena smije abortirati. Naivno i prozirno. Zar je maloumna pa joj treba nekakvo savjetovanje "stručnjaka" s križem oko vrata? Odlučiš uzeti kredit u banci, potpišeš, i uništiš si život. Bez ikakvog savjetovanja. Što država ne bi glumatala tutora i u ostalim slučajevima gdje građanin možda i ne zna ponajbolje što radi? Ah, da, tada je punoljetan pa smije samostalno odlučivati. A tek kakvi se sve likovi smiju sparivati i raditi djecu...I to bez ikakvog "savjetovanja". Puna ih je Crna kronika. I oni su punoljetni pa smiju samostalno odlučivati. Ma mogu i kao maloljetnici. Nije problem. Samo je odlazak na abortus slobodnom voljom izuzetak...

VL
TA
tamaris
09:43 08.04.2019.

"a ne znaju da se i danas brojni pobačaji rade kao metoda kontracepcije." tko je ovdje lud, nepismen i neuk? Pobačaj kao metoda kontracepcije je kao reći da je pušenje metoda liječenja pluća.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.