Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrabra odluka
Povratak na članak

SAD se povukao iz UN-ovog Vijeća za ljudska prava

Taj korak ne znači i američko povlačenje iz „angažiranja u vezi s ljudskim pravima".

Komentari 39

BA
bakulušić
09:30 20.06.2018.

Napokon dobar potez američke administracije i napokon dobra kvalifikacija rada i djelovanja tog Vijeća. Zamišljeno i osnovano da štiti temeljna ljudska prava, pretvorilo se u nositelja i promicatelja gender ideologije. Sve dobro i normalno su pretvorili u naopako a sve naopako su pretvorili u nekakvo "dobro" koje dabra nije vidjelo. A zaštita temeljnih ljudskih prava? Samo lijepa fasada i jedna velika šarena laž. Licemjerje!!! - kako rekoše Amerikanci.

VL
ZA
Zapadnjak
09:53 20.06.2018.

vijece za ljudska prava se uglavnom ponasa kao platforma ekstremne ljevice za promicanje marksizma, ovog modernog ekstremistickog tzv. "feminizma", opravdavatelja islamistickog divljanja i slicnih stvari

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:33 20.06.2018.

nakon što su 30 godina blokirali svaku akciju tog vijeća kojom se planiralo barem osuditi izrael radi ratnih zločina prema palestincima i djeci, nakon što su instalirali u to vijeće saudijsku arabiju (koja je valjda primjer drugima po pitanju zaštite univerzalnih i općih ljudskih prava), sad se povlače. zemlja koja nije ratificirala međunarodnu konvenciju o pravu mora, soli pamet drugima, i poziva se na svoje pravo ploviti svjetskim morima gdje i kad žele... zemlja koja je više od 100 drugih zemalja svijeta natjerala da potpiše ugovore kojima su američki vojnici zaštićeni od izručenja zemljama koje ih traže zbog ratnih zločina, se našla pametovati i druge osuđivati radi ratnih zločina. zemlja koja je eskivirala svaki međunarodni ugovor i sporazum, hoćete od onog sa srbima po pitanju kosova (znate, rezolucija un-a predviđa povratak srbijanske vojske na granice sa albanijom...), do bilo kojeg se možete sjetiti... da, trump radi samo ono što i njegovi prethodnici, s time da on sad formalizira postojeće stanje. ono što slijedi jest dodatno čerupanje un-a, i ogoljavanje te institucije koje od svojeg osnutka nije izvršila ni jednu važnu zadaću, zaštititi male od velikih. i to je dobro što sad ameri rade, jer će sad svi morati krenuti prema reformi svjetske politike, a tu amerikanci očekuju da će i dalje imati presudnu i vodeću riječ, ali mislim da su zakasnili 10 godina, jer rusija, kina, indija, brazil, iran, i još poneka zemlja, nisu tako slabe kao pred 10 godina, i oni odlučuju.

VL
DU
Deleted user
09:45 20.06.2018.

Amerika i Sjeverna Koreja imaju tajne zatvore, toliko o ljudskim pravima kako ih oni tumače . To je vrlo hrabra odluka države koja uz tajne zatvore ima čak nekoliko predsjednika koji ne poštuju konvencije o ljudskim pravima od Buša Clintonana do Obame i Trumpa. Americi ne paše što se konvencija o ljudskim pravima ne oblikuju onako kako to paše ameru.

VL
NE
nevjerujženikojalaže
22:59 20.06.2018.

kao ono, oni svi su tamo zbog ljudskih prava.. možeš si misliti.

VL
MX
Mister X
23:12 20.06.2018.

SAD se povukao iz UN-ovog Vijeća za ljudska prava.. Konačno su shvatuili da ti koji imaju Quantanamo i muće zarobljenike i drža u mučilištima godinama bez dokaza i preuda te muće zarobljne na bestijalan način super ljudskio pravo ! Čudiudi me da su ostali -zostali i htijeli sa njima biti u istom društvu a zanali su što prakticiraju . Ili sam nešto krivo shvatio ? Pardon Oni Ameri su dobri a ostali su smeće je tako je kad Amerikanac kaže to je zakon . Ako istina vrijedi za Rusiju zašto ne i za one koje ameri poznaju pre dobro svoje prijatelje demokrate ... A gle ovo i jadni Židovi kako stradaju od ovih koji se bore za ljudska prava ! ( Zato je Hag pun židova i debelih zatvorskih presuda ! ) Ne nije niti to nitko se nije našaliti tu smio usudio da lane nešto ozbiljnije ; nego čista mafija ona jednostavno postoji iz jednog jedinogvrazaloga - super lova zarada -poso smo bla bla bala i hahahhahhahaaaa a učinak nihov zna se = čisto - sranje ! Glad bjeda izbjeglice i umiranje djice diljem svijeta sve više i više Kontrola i nadzor svuda granice kao nekada a špijuniranje pojedinca totalno ... Ljudsko pravo je da radi kao stoka i to ako ima sreču da ndje poso od kojega može da preživi . To je več privilegija ljudskog parava .......

VL
DU
Deleted user
07:50 20.06.2018.

Americko pravo je pravo oruzane sile na cemu sve zasnivaju Ameri su fasisti naseg vremema...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.