Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podigli ulog
Povratak na članak

SAD prijeti Kini: 'Uvest ćemo vam carine na 1300 proizvoda'

Kina odbacuje optužbe da njezini zakoni prisiljavaju Amerikance na transfer tehnologije

Komentari 12

Avatar babas
babas
08:38 04.04.2018.

Kina već ove godine uvodi petro juan kojem je cilj istisnuti petro dolar. To je projekt Kine i Rusije,te njihovih saveznika sa ciljem da se riješe ovisnosti o američkom dolaru. Da Rusija i Kina nisu nuklearne velesile Ameri bi ih vojno napali,kao što su napali Irak,Libiju,Siriju.... To je razlog sankcijama Rusiji i trgovinskom ratu sa Kinom. Ako dolar pukne,puknuti će ne samo USA,već i velika većina njihovih zapadnih saveznika,svi oni žive na dominaciji dolara.

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:13 04.04.2018.

ajfon bude poskupio?! rimac ne bude mogao po dogovorenoj cijeni isporučiti 150 auta, jer budu i baterije poskupile, elektromotori..? strašno. dječje igračke skuplje, tv, mobiteli, konzole... teleskopi... bušilice... hm, dal će nam dići plaće za iznos carine?

VL
DU
Deleted user
17:20 04.04.2018.

....nemojte samo opet pojesti .ovno ...........SAD predlažu povratak 60 novih ruskih diplomata i vraćanje američkih u Moskvu. Rusija može poslati zamjenu za 60 diplomata koji su u znak solidarnosti Washingtona s Londonom oko navodnog slučaja Skripal protjerani iz Sjedinjenih Država, izjavio jee predstavnik State Departmenta za CNN. Prema riječima dužnosnika, Washington se nada kako će Moskva prihvatiti i nove američke diplomate u zamjenu za prognane Amerikance. State Department je za CNN potvrdio da Sjedinjene Američke Države i Rusija mogu zamijeniti protjerane diplomate.

VL
DU
Deleted user
14:13 04.04.2018.

Kina je prošli ponedjeljak uvela plaćanje nafte sa kineskom valutom Junan, umjesto sa dolarom. Kina se nekoliko godina spremala na taj potez, zapravo su čekali pravi trenutak da to učine. Američke sankcije koje su uvedene protiv kineskih proizvoda Kini jee dalo zeleno svjetlo za ovakve protumjere. Osim toga uveli su na 53 američka proizvoda carine. Kina je obnovila put svile, to je zapravo projekt koji uključuje puno zemalja sa kojima će Kina trgovati u svojoj valuti, tako su se osigurali u slučaju scenarija gdje Amerika više neće biti glavno izvozno tržište za kineske proizvode. To sve je razlog zašto Amerika uvodi Kini sankcije, a ne krađa tehnologije.

VL
AA
aabbcc
15:23 05.04.2018.

Ispravno, treba zastititi razvoj domace industrije pred nelojalnom konkurencijom svega i svacega, uvoza, sverca, izrabljivanja rada djece....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.