Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritiziranja rata
Povratak na članak

Ruskinja od početka invazije napisala gotovo 1400 prijava protiv sunarodnjaka: 'Nije mi ih žao'

Otkako su uvedeni novi zakoni o cenzuri, prema neovisnoj ruskoj skupini za ljudska prava OVD-Info, otvoreno je više od 8000 postupaka protiv osoba optuženih za diskreditiranje ruske vojske

Komentari 16

DU
Deleted user
08:15 20.11.2023.

Kada živiš u diktaturi gdje se sve pare ulažu u represivni aparat a pri tome 34% stanovnika nema pristup internetu,tekućoj vodi i sanitarnom čvoru ovakvih heroina i heroja će biti uvijek.

VL
FU
Fusnota
08:27 20.11.2023.

Opasna vizija. Osobni interes joj je vodilja za prijavu sugrađana, poremećena osoba. Uskoro će u nju netko prijaviti.

VL
GM
gmižić
14:45 20.11.2023.

Zemlja u kojoj je svatko svakome špijun i ideološki policajac još od vremena oktobarske revolucije. Tone literature su napisane na tu temu. Milijuni su zaglavili u gulazima zbog takvog naopakog sustava kojem mnogi i danas plješću.

VL
PV
prcko.vita
09:46 20.11.2023.

Mislite od početka specijalne operacije. EU će platiti veliku cijenu zato što javno kaže sankcije Rusiji a onda robu šalje preko Beograda u Rusiju. Samo se let od Lufthanse u Beogradu primjenjuje u Srbiaair let, I ide za rusku federaciju bez problema. Eto, Srbi nisu uveli sankcije. EU će to skupo koštati.

VL
GO
goran2hr
10:32 20.11.2023.

Radi se o razlici u pristupu. I za vrijeme DR, mi u RH imali smo razne udruge, "mirotvorce", aktiviste i dezertere. A Hrvatska iste nije inkomodirala, nego se pobrinula da takvima bude sasvim dobro, nakon rata dala im status "povratnika" (uvoz stvari bez carine, na kraju im prepustila i vlast na svim razinama. E sad, što je bolje?

VL
KR
Krug
13:04 20.11.2023.

Slični zakoni postoje i u Ukrajini pa nitko ne drami u zapadnim medijima o tome. Ja se pitam što bi bilo da smo mi imali takve zakone. Da li bi Mesić i Pusić mogli pričati da naša politika u BiH, da se blago izrazim, nije demokratska i da li bi bili hrvatsko vodstvo bilo optuženo u Haagu? Da li bi Josipović mogao ići u srpski parlament i tamo pričati svašta i ispričavati se?

VL
BF
bf23
14:27 20.11.2023.

Ha dobro radi za svoje mora se priznati,samo me zanima koliko članova njene obitelji je na bojištu u Ukrajini....

VL
BR
Brankko
18:03 20.11.2023.

Prijavljuje kršitelje zakona, zakona se treba držati?! U situacijama kakva je ta -- da tvoja "država" želi osvojiti dijelove druge države/zemlje, da ne priznaje postojanje te druge države, da njezin vožd/prezident ne priznaje postojanje naroda te druge države/zemlje -- onda se čovjek zamisli i ako ne može ništa drugo (a ne može, u takvom aparatu), onda barem šuti. -- Korobkova se ionako sakrila u svoju korobku (korobka = kutija). Postoji li uopće ta osoba?

VL
SE
Serengeti
09:47 20.11.2023.

Prozivaju ženu zato jer prokazuje ljude koji krše zakon? Po novom je loše prijaviti nekoga tko krši zakon? U Njemačkoj i drugim EU zemljama ako se negdje pojaviš sa pro palestinskim natpisom "Od rijeke pa do mora..." odmah se nađe "savjesni građanin" da te prijavi policiji. Koliko vidim isti glupi zakoni vrijede kod nas i u Rusiji.

VL
Avatar Pravi Hrvat Extra Klase
Pravi Hrvat Extra Klase
08:28 20.11.2023.

Još koja prijava i strastvena Ana ne bu niš več pisala i prijavljivala, morti bude čak iznenada nestala u Ruskoj magli ili mrazu Sibira jer car Vladimir nema previše razumjevanja za prijave, opoziciju, nelojalnost i kritiku onoga što on veli ili uradi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.