Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojna povijest
Povratak na članak

‘Rommelovo ime je vrijedilo kao divizija’

O legendarnom feldmaršalu Wermachta, vođi kojeg su vojnici obožavali, a protivnici respektirali, čitajte u VP-u.

Komentari 4

Avatar MENSA
MENSA
16:06 27.03.2014.

Da, da .....čul sam to priču.Kao ono.....dNjemci pred Staljingrad i onak složno zajednički viknu ...."Romel! Romel"! Rusi ih malu slušaju-----niš ne razmeju?! "Ma ko ih je*e"....kažu Rusi ...."Deri kaćušama ". I tak oderu oni Švabe sve do Berlina ......sve dodo Berlina!!A sve zbog čiste neinformiranosti Rusa o tome koliko vrijedi jedan Rome.

VL
RA
rafaell
16:29 27.03.2014.

nevjerojatno koliko su Njemci imali briljantnih generala,no kaplar koji se smatrao većim vojskovođom od Napoleona,uspio je zaustaviti pobjedu u ratu,ali zato su mnogi generali ostali besmrtni i zadivljujući i poslije rata

VL
Avatar MENSA
MENSA
16:30 27.03.2014.

Je ,je....je! Ima priča o tom legendarnom generalu i iz Afrike. Dakle za one kaj ne znaju.......došelRomel malo u Afriku i tak....on se tamo malo špancira, a njemački vojnici furt kričiju.........Rommel......Rommel!Je...al kaj? Baš je puhala pustinjska oluja i tak .....Englezima su bile pune uši peska. I pita onaj Englez kaj je imal francusku kapu......"Dečki jel vi kaj razmete kaj vičeju ti Švabi? I sad, kak zbog tog peska u ušima niko nije niš razmel kaj Njemci vičeju.....taj mali Englez se popne na đipa i veli ......."Je*i ga..onda idemo napred dečki" I tak Englezi krenu i poteraju velikog Romela "iz šuba"nekoliko tisuća kilometara i prek tri četiri afričke države. I onda stanu jer je trebalo je bilo 5 sati i kuhari su skuhali čaj za vojsku. I tak..sve to, a samo zbog čiste neinformiranosti Engleza koliko vredi jedan.....Rommel. Je*bem ti ka ti je ta povjest?!

VL
SK
sladja_kava
16:07 27.03.2014.

pravi vojskovodja kao nas rojs !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.