Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Proslava 60. obljetnice NR Kine bez kiše i golubova

Danas nijedan golub ne smije poletjeti iznad Pekinga. Danas ne smije - a Kinezi se kunu da i neće - jer danas sve mora biti za pamćenje: Narodna Republika Kina slavi 60. rođendan.

Komentari 15

OR
orisis
13:15 01.10.2009.

gradjanima su rekli da ostanu kod kuche i da gledaju show na TV u...Toliko o \"narodnoj reublici\"

VL
PU
pulari
13:17 01.10.2009.

Treba im dozvoliti,pa neka se jos nasele,pa za par godina ce biti Kineskih cetvrti,pa ce traziti koje kakva prava,pa cemo imati probleme sa Kinezima,nema od njih puno koristi,samo nas moze kostat.

VL
HS
H.S.S.-Seljacka Buna
14:01 01.10.2009.

Braco Hrvati nebojte se Kineza ! Kinezi su marljivi narod! Hrvatska moze uz Kinu samo prosperirati! Nigdje u svijetu nema problema sa Jinezima pa nebi bilo ni u Hrvatskoj. Hrvatska samo moze od Kineza nauciti kako se izlazi iz krize!.. Pokazimo Kinezima da ih cijenimo pace i oni nas cijeniti vise.

VL
OB
-obrisani-
17:10 01.10.2009.

Naklon do poda velikoj Kini, jednoj od kolijevka svjetske civilizacije!

VL
FR
frka
22:22 01.10.2009.

Oci mi ispadose trazeci Mesica i njegovu svitu u ovoj masi. Cudime da nije tamo \"na kavi kod predsjednika\" ?!

VL
PO
pocrn
12:15 01.10.2009.

..he..he..spektakularno, pak.. ..bilo tko na zapadu moze napraviti istu, ili cak jos spektakularniju predstavu, problem je jedan jedini..tko ce to da plati!!??Kineska vrhuska moze potrositi brdo novca za bilo sto i bilo kad i bilo gdje i nikome nista.!(ovo zadnjeje neodoljivo podsjeca na Hrvatsku)Bok!

VL
SP
__Spomenik__
17:38 01.10.2009.

Vidim da se neki ovdje prisutni odmah hvataju za \"slamku\" po pitanju troskova i financiranja ove manifestacije, a naravno su takvi komentari upuceni iskljucivo ocrnjavanju ove mocne i nacionalno ponosne zemlje.Prije svega ovakva manifestacija stvara mnogobrojna radna mjesta,a posto znamo da se u Kini ovakvo nesto odzava striktno u organizaciji drzave novac se fakticki vrti u krug tako da drzava ne ide ni u plus a ni u minus,a kineskom narodu omogucava jedno zdravo jacanje nacionalnog ponosa.Sto bi stari rimljani rekli:Utile dulci!

VL
SP
__Spomenik__
17:52 01.10.2009.

Uz put bio zelio podrzati pozitivne komentare Kira_Velikog,ankicescrieber i H.S.S. Seljacke stranke, prokomentirati na slijedeci nacin: Kinezi su doista marljiv narod,radan i disciplinovan.Ukoliko bi Tompson tamo odrzao koncert sigurno bi bio pozitivno prihvacen,ukoliko neke \"vanzemaljske\" sile,koje to danas rade,ne bi cvrto odlucile da ga u Kini predstave kao fasistu.U svakom slucaju bi po brojnosti posjetilaca bio njegov najveci koncert u povijesti njegovog glazbenog stvaralastva;)... A velikoj Kini u svakom slucaju jedan bravurozan pljesak (jer bi mozda naklon bio malo pretjeran potez,i pomalo kapitulirajuceg domena) jer to je doista jedna od kolijevki svijetske civilizacije!

VL
SP
__Spomenik__
17:39 01.10.2009.

Po nekima se ovakve iste stvari mogu organizirati na zapadu ali je pitanje tko ce to sve \"platiti\".Na zapadu drzavni vrhovi svakako polazu \"paznju\" visokom stupnju stednje,kroz \"racionalnu\" potrosnju drzavnih financijskih sredstava.Drugim rijecima gradjani ako hoce da se \"zabave\"moraju to platiti sami,a nacionalni ponos se dize kroz \"vijecno zaduzivanje\" i \"moderno robovlasnistvo\" sopstvene nacije! Prevelik fokus na stednju se svakako ispoljava na zapadu kroz \"komercijalizaciju\" prije svega blagdana, a narocito je na \"meti\" Bozic,gdje marketing nemilice usisava dzepove pucanstva kroz razno razne reklame i potrosacku propaganu.Zaista dvolicno i nemoralno da se jedan vjerski blagdan kojim se u samim korijenima ideoloski zeljelo proslaviti Isusov rodjendan,danas pretvorio u utrku za shopingom i marketinskom pljackom pucanstva.Tko sve to placa na zapadu?Ovo je bio samo jedan od primjera kako zapadni rezimi misle na \"racionalno\" trosenje nacionalnih financijskih sredstava! Istina je da se i u ovom \"zapadnom\" slucaju stvaraju radna (robovska) mjesta,samo sa tom razlikom sto dobit ne ide u drzavnu kasu,nego u dzepove jedne niskoprocentne manjine! Ne vidim razlog za negativne komentare na temu gdje jedna drzava zeli ojacati nacionalni ponos svog pucanstva bez da na taj nacin steti bilo kojoj drugoj drzavi.a uz put to i ne radi sa nekim prijetnjama za razliku od nekih!

VL
BT
bili-tartuf
20:02 01.10.2009.

u Kini su svi ...mladi, lipi, debeli i veseli, bez problema..cák niti kisá ne pada i stalno sunce sija, i svima puca stoji 24 ure na dan..---isto ka i kod nas dok je Tovaris´-tito bija na vlasti...i cim je partija-umra svi smo odjedamput ostarili, ostali bez $oldi sa puno briga i puca nan stoji za doli....

VL
OB
-obrisani-
20:34 01.10.2009.

mene samo zanima da li su tamo bili pozvani i prosvjednici iz Tie-mena....ako još ima koji živ.

VL
OP
opančar
11:13 02.10.2009.

da mi samo znati kako su uspjeli rastjerat oblake i golubove, jer lijepa naša mnogo je \"naprednija\" od kine zato nam led i potuče uvijek poljoprivredne usjeve i voćnjake.

VL
IZ
izgnanik
14:58 01.10.2009.

Za10 godina ako bi kinezi masovnije poceli dolazit u Hrvatsku . Hrvati bi postali nacionalna manjina samo 1%=15000000 Kineza ili bi ostali bez kune u dzepu posto Kinezi nisu potrosacka nego sakupljacka nacija.

VL
AN
ankicascreiber
15:25 01.10.2009.

Koliko ja znam Kinezi nisu zabranili Thompsona! Tko kaze da u kini nema slobode, thompson bi trebao kinezima odrzati koncert hrvatsko-kineskog prijateljstva.

VL
OB
-obrisani-
11:28 01.10.2009.

Vidite, ljudi bi dolazili s druge strane svijeta vidjeti rodnu kucu druga Tita, a mi ovdje, na sve moguce nacine, blatimo ime najveceg hrvata ikad rodjenog. proklet narod.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.