Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽBA PROTIV BANAKA
Povratak na članak

Presuda za 'Franak' za 30 dana

Izvjestiteljica je Marina Veljak, iskusna sutkinja VTS-a od 2008., a prije toga je 14 i pol godina bila sutkinja na Trgovačkom sudu u Rijeci

Komentari 20

ZA
zagorjedotokia
14:37 04.07.2014.

kad treba uvesti kakav porez ili namet, naši ga vlastodršci uvedu. Opravdanje...imaju ga ova i ona država. Pa...prepisat onda od mađara, crnogoraca ili srba kako su otfikarili bankare koji su nas pokrali! Banke se nisu u inozemstvu zadužile niti za jedan jedini franak! Naše kune virtualno pretvorili u franke radi kredita. Nisu isplatie niti jedan franak da bismo ga morali vratiti. Dobili smo kune. I malom djetetu je jasno da je ovdje ne samo riječ o prijevari nego i o pljački. I to pod okriljem države!

VL
HR
hrvojeb974
10:41 05.07.2014.

Odgovor za spacemastera101: banka bi u slučaju pada franka jednostrano povećale kamatnu stopu i jednostavno bi opet imale dobit po kreditima. A vidi vraga, podizale zu kamate i u ovom slučaju kada je tečaj enormno rastao. Spacemaster, vrati se u u bankarski ured i podnesi šefu izvještaj da si bezuspješno branio interese banke.

VL
CH
chupakabra
15:53 09.07.2014.

Rezultat ovih komentara je taj da su banke upravo zbog neinformiranja javnosti a i klijenata doveli iste u zabludu pa sada govore da je ugovor svetinja što nije točno ako je zakonski ugovor ništavan jer nije poštivan zakon. I to sa posljedicama problematične egzistencije tisuća građana RH.

VL
Avatar lapolapo
lapolapo
14:14 04.07.2014.

Bankama ostaje da se dogovore sa svakim klijentom ponaosob,jer sud ne može presuditi u korist banaka.

VL
MX
Mister X
18:08 04.07.2014.

Mađarski gubitak za banke 2,4 milijarde kuna, a hrvatski 18? A za građane tko te pita njihov gubitak koliko su opljačakani ?

VL
MX
Mister X
18:07 04.07.2014.

Ovdje je objavljena grupa družina koja ima isti mentalitet i karakter za prjevare vlastitog naroda poput RH: To su naši pajdaši koji prepisuju i donose zakon za svoje narode da ih deru ko ovce stoku sitnog zuba ! Crna Gora Srbija Hrvatska Poljska Mađarska to je EU karakter.... Dok nevide da su počinili zločin nad vlastitim pukom da se neda derat pre duboko ispod kože.... Sad če tobože sud podjeliti pravdu ( gdje je odavno do sada bio ??? )

VL
Avatar LiberalniAnarhist
LiberalniAnarhist
17:57 04.07.2014.

Već sad mogu decidirano reći ...NIŠTA oda pozitivne presude u korist dužnika u Francima !!!!!Banke će sve poduzeti i sve su poduzeli da Trgovački sud odluči u njihovu korist!budimo realni Hrvatsak je do srži korumpirana zemlja i samo naivac vjeruje da će sud presuditi za malog čovjeka!Sagledajmo činjernice ...kod banaka se u ovom slučaju radi o Milijardama kuna i njima je kapu moru sa dodatnih par milijuna progurati zsa sebe pozitivan ishod! Pogledajmo samo kakav standard{suprug skupo auto..kćerkica i sin studiraju izvan Hrvatske i to sve sa cca.2000 Eura mjesečnih primanja} imaju pojedini sudci Trgovačkog suda pa će i slijepcu biti sve jasno!U to može vjerovati samo teški hlebinac!!!!Živi bili pa vidjeli ali kao što rekoh dužnici se moraju već sad omiriti da žive u korumpiranoj državi koja bazira na kriminalu!!!!!!!!!!!!!!!

VL
DU
Deleted user
18:58 04.07.2014.

Pitanje:kako bi reagirali ovi iz udruge Franak ,da je CHF izgubio na vrijednosti prema Euru onoliko, koliko je dobio? Žao mi je ljudi,ali sami su si krivi,i" banke "su glupe ako vrate lovu.

VL
RI
riise
17:20 04.07.2014.

Očekujem da sud presudi po načelu-ugovor je ugovor, jer to jedino omogučava normalno funkcioniranje pravnog sustava i ekonomije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.