Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u pismu leki
Povratak na članak

Pravobraniteljica: Važno je odgovoriti na očekivanja građana koji se zalažu za referendum

Jedina nedvosmislena pravna osnova koju hrvatski pravni sustav pruža za utvrđivanje (ne)ustavnosti sadržaja referendumskog pitanja je članak 95. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu, poručuje Vidović

Komentari 3

KR
kristov
14:00 10.03.2014.

Gospođo, ti pojma nemaš i ja se čudim da si još na poziciji, dobro plaćenoj za nikakav rad i još manje znanje. Svoje neznanje pokazala si prilikom referenduma o braku, a čini se da je tako i ovoga puta. Tvoje tumačenje i zalaganje palo je i propalo i jadan onaj koga ti zastupaš i čije interese štitiš. Osim pomutnje ništa drugo nije korist od tebe. Kad kažeš da se predlaže smanjenje prava, molim da to i dokažeš na način da objasniš koliko je to prava u 30% zastupljenosti, a ne bi ih bilo u 50%. Otkaz, ostavka, štogod od tebe se očekuje, a ne pametovanje!

VL
DU
Deleted user
14:51 10.03.2014.

Referenduma neće biti, ali neće biti ni ćirilice u Vukovar-u. Ustavni sud upozoriti će vladajuće 'siledžije' na ono, na što ih stožer i oprbene stranke opetovano upozoravaju a to je članaka 8 ustava. Taj članak je i jedini razlog zašto pitanje već nije proslijeđeno ustavnom sudu, vladajući naime znaju da je jedina moguća odluka ustavnog suda, da se za uvođenje ćirilice u Vukovaru nisu stekli uvjeti iz članka 8.

VL
TO
torcidaš
15:57 10.03.2014.

Građane, a Hrvati nemaju svoga pravobranitelja

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.