Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ipak postoji i trajno rješenje
Povratak na članak

Poreznici u nadzoru otkrili novi način izbjegavanje plaćanja nameta

Ako plaćate karticom, nakon predračuna, dobit ćete pravi, fiskalizirani račun. A ako pak plaćate gotovinom, onda ugostitelj može i ne otkucati pravi račun i tako ne plaća porez

Komentari 17

Avatar Reibnik
Reibnik
09:30 07.08.2019.

molim sutra placenu anketu /clanak......kradzeu popularnost raste !!!...hvala.. ...Ajmo sad zajednicari svi u glas, "Maric je najbolji ministar svih vremena, hdz je najbolja stranka svih vremena.."

VL
AN
antonelić
09:39 07.08.2019.

ja bi uveo novi zakon po kojemu bi svaki ugostiteljski objekt imao nadzornu kameru za kontrolu prometa ( kontrola broja gostiju , kontrola što piju , što jedu i da li ostavljaju manču ) ... takva kamera može biti i sudski dokaz ( kao npr. kamera u marcelinu na večeri sanadera i hernadija ) ... sve kamere bi bile umrežene u ministarstvu financija , gdje bi mnogi mladi članovi hadezea dobili posao kontrolora prometa ... bilo bi mjesta i za šefove kontrolora , predstojnike odsjeka i brdo tajnica i admin. službenica ... samo tako možemo svi skupa krenuti u eru blagostanja , kako je najavila dr.kolinda ...

VL
ŹI
ŹIVAC
19:14 07.08.2019.

Najbolje im je ukinuti porez pa prevara neće biti! Nagrađuju se na svaki način! Kod nas nije šticung 30% već 300 do 500%!

VL
Avatar marela
marela
07:51 07.08.2019.

To na žalost nije novo i tako je vec dugi niz godina. Bit ce tako dok Min.fin ne uvede licencirane programe za fiskalizaciju koji ce od njih morat kupit(dobit) svatko ko naplaćuje promet u gotovini...

VL
DU
Deleted user
08:30 07.08.2019.

Uvjek pametan čovjek plaća gotovinom.

VL
MA
MaliOdPosla
08:55 08.08.2019.

Neka inspekcija krene u nadzor od Rustike iz dubrave

VL
DU
Deleted user
07:20 07.08.2019.

Pa svi ti iz privatnoga sektora samo gledaju kako zskinuti,državu,gosta,radnika Samo da što više napuni svoj džep.

VL
SV
sveznam1
07:46 07.08.2019.

ajmo jednom nesto rjesiti nesto a to je da da drzavne institucije ne rade i ne zele raditi nista osim ako ih ne prisile politicari i novine ...da mi kao gradani prijavimo slusaj prevare oni od vas zahtjevaju besmislene dokaze samo s jedim ciljem da oni ih ne moraju prikupljati..jer jasno da ih vi ne možete skupiti ..ako sumnjam da ugostitelj vara na racunima ja moram njima predociti 200 dokaza ..

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:39 07.08.2019.

dvije trećine ugostitelja vara državu... u americi, na koju se tako često volimo pozivati, bi gulili višegodišnje zatvorske kazne, a sve što se sumnja da su stekli ovakvim lopovlukom bi im se oduzelo, bez puno provjere. kod nas će im se 'pomoći' još, umanjiti stopu pdv-a, koju ionak plaćaju mušterije, ne oni! znači, idemo tesati i dalje jednu te istu dasku, sve tanju, pa dok ne pukne. a blizu je. porez je trošak poslovanja poznat priliko pokretanja posla, prilikom formiranja cijene usluge, i tu nema nikakvih nedoumica. baljezganje ugostitelja da nama konkurentne zemlje u turizmu imaju niski pdv su smiješne. ne dolaze u francusku i italiju siromasi, već ljudi spremni potrošiti, a cijene i nisu pretjerane, plus da je u tim zemljama standard opako viši od našega. što će reći da cijene pića i hrane u ugostiteljskim objektima diljem zemlje nisu jako različite, za razliku od nas, gdje za cijenu jedne pive u npr splitu budete popili dvije u osijeku. da o kavama i ne govorimo. država bi trebala malo početi kontrolirati zaradu ugostitelja u odnosu na prihode, registrirane. plus da bi trebala pogledati i na broj flaša koje ti ugostitelji utrpaju trgovinama i uberu naknadu, znate, onih pola kune po flaši. malo kvalitetniji poreznik u tjedan dana 3 kafića obradi, i zatvori ih, jer ne posluju zakonito. i ne zatvaraju se objekti zbog toga što nije radila blagajna radi slabog signala, pa nije izdan račun, već zbog toga što ekipa dulje vrijeme to radi, nju se prati i tek onda djeluje.

VL
Avatar jumanji
jumanji
12:24 07.08.2019.

treba te kriminalce koji tako posluju ,ne samo kazniti novčano, nego ih strpati u zatvor koju godinu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.