Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
porezno opterećenje
Povratak na članak

Porezna uprava o uspoređivanju sa Slovenijom: 'Na cijene u maloprodaji utječe niz čimbenika'

Porezna uprava objavila je kako je u Republici Hrvatskoj na prilično širok spektar osnovnih prehrambenih proizvoda stopa PDV-a snižena na 5% dok je u Republici Sloveniji stopa PDV-a na te proizvode gotovo dvostruko viša i iznosi 9,5%

Komentari 12

DU
Deleted user
16:04 08.01.2023.

Jos izlika od trgovaca je da je Slovenija manja pa su troškovi distibucije manji. Cudno da je onda u visestruko većoj Njemačkoj cijena isto jeftinija nego kod nas.

VL
DU
Deleted user
16:02 08.01.2023.

A jucer Novotny kenja kako je hrana skuplja u RH jer je to veći PDV...

VL
Avatar spremno zidam
spremno zidam
18:16 08.01.2023.

Mrsh… Ajde objasnite mi kako je moguce, kojim nebeskim jednadzbama se postize efekt da Jamnica mineralna od 1,5 l kosta manje u Sloveniji nego u Zagrebu..? Franckova kava..? Ozujsko pivo..? Sve hrvatski proizvodi. Razlike su i po 25% u korist Slovenije… Kako..? U srijedu sam, iz ciste znatizelje, sjeo popodne u kola i odvezao se u Sloveniju u jedan supermarket, lanac koji posluje i u HR. Napunili smo kolica stvarima koje i inace kupujemo i platili ceh nesto malo vise od 138€. Poslije smo sjeli doma s tim racunom i usporedili cijene…. ustanovili smo da su nas ta kolica koštala ravno 43€ (!) manje u Sloveniji nego sto bi platili u istom ducanu u ZG. Halo..? 43€ !!! Dakle 24% manje u dliveniji negobu Zagrebu.. Posebno me u trans bacilo otkrice da su hrvatski proizvodi - npr. Franckova kava, Ozujsko pivo ili npr Gavriloviceva salama u Sloveniji jeftiniji i do 30% nego u HR. Zakljucke izvucite sami. Ja sam svoje izvukao. Sad kad nema granice, s Tresnjevke sam u tom supermarketu za manje od pola sata. Najmanje jednom mjesecno cu ici tamo u nabavku svega sto je jeftinije i napuniti gepek. Kao nekad u Graz. Zato jer mogu. Zato jer se isplati. I zato jer, ako nas bude dovoljno takvih, nasi drumski razbojnici ce morati sniziti cijene.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.