Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon o radu
Povratak na članak

Popijač: Trudnici se ne smije odrediti noćni rad protivno preporuci liječnika

Prema novom zakonu poslodavac mora dokazati objektivni razlog za sklapanje ugovora o radu na određeno vrijeme, a svaka zloporaba zapošljavanja na određeno vrijeme tretirat će se kao teži prekršaj.

Komentari 11

Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
16:09 27.11.2009.

e moj mohikanac, ... Nisam ja reko da je ovde lose, naprotiv, mislim da je daleko bolje neg u hrvatskoj, samo sam htio da kazem da se ovde \'\'RADI\'\', nema puno blagdana ni praznika. Inace, kriterijum za god. odmor nije kao u hrvatskoj, ja naprimjer, nakon 8 godina rada u jednoj tvrtci imam sedmicno 2 sata i 15 minuta godisnjeg, ... pa ti vidi koliko to ispadne za godinu. A, sve do navrsene dve godine u jednoj tvrtci, imas samo 45 minuta godisnjeg po jednom radnom tjednu, inace, to varira od tvrtke do tvrtke, ali ocu da ti kazem, da bi imao ovde 20 radnih dana godisnjeg, ... trebao bi radit naj manje 20 godina ...

VL
OB
-obrisani-
16:15 27.11.2009.

.Ministar gospodarstva Đuro Popijač branio je jučer konačni Zakon o radu hvaleći se kako ima prolaznu ocjenu Europske komisije jer je u potpunosti usklađen s direktivama Europske unije. ........................................................................... LAZE..pocinje sa LAZIMA.... u EU::(njemacka)......zakon na ugovor o radu na odredjenoeno vrijeme, je dvije godine..... ..poslodavac, ne treba (mora) dokazivati razloge za sklapanja ugovora....Ugovor se najvise tri puta moze produziti..ne smije biti dulji od dvije godine, ukupno... ..nakon, dvije godine..stalni ugovor.....ili otkaz, bez objasnjenja..

VL
MU
Mućanin
15:12 27.11.2009.

Tko će i po kojim kriterijama procijeniti, je li netko zlouporabi zakon o određenom radu? Mislim da će taj zakon isto oživiti kao i mnogo njih prije ovoga, NIKAKO!!!

VL
OB
-obrisani-
16:43 27.11.2009.

20 radnih dana?..pih,,,,,,,,,,,,,,,,,nije to ništa, tako je u americi bilo još prije 50 godina i još na vrh toga su dobili stan zabadava

VL
PI
Pippo9
10:10 28.11.2009.

poslodavac mora dokazati objektivni razlog za sklapanje ugovora o radu na određeno vrijeme, a svaka zloporaba zapošljavanja na određeno vrijeme tretirat će se kao teži prekršaj.

VL
Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
15:19 27.11.2009.

Cudni su ti vasi zakoni, ...Sad naj kraci godisnji odmor vam traje 20 dana, i to radnih, naravno, plus subote i nedelje i eto ti mjesec dana. Ja radim vec gotovo deset godina u jednoj tvrtci u USA i jos uvek nemam vise od 15 dana godisnjeg odmora. Pa jos kad tome vasem godisnjem dodate i sve drzavne i vjerske praznike, subote, nedelje, ... vi neradite vise od 7 mjeseci u godini.

VL
MO
mohikanac
15:52 27.11.2009.

BEBEK2 ne seri..aj, meni je jako dobro poznato kako vi radite u USA ili Kanadi, tako da nekom drugom i možeš to prodat, ali su tamo uz to i veće plaće i veće beneficije i hrpa toga još sa strane! Tako da te ja pitam što onda ne dodješ ovamo kad je tamo u Americi tako loše?

VL
DV
dvorskaluda
16:32 27.11.2009.

Bravo za gosp. Lesara..................................................... Nikakvi zakoni ništa ne vrijede, ako država nema sredstva i odlučnost da ih provodi........................................... Na papiru može pisati što god --------------------- ako se ne provodi - samo je mrtvo slovo......IMA li volje i sredstava?????? NEMA. Da ima - ne bi toliki poslodavci mogli nekažnjeno, bez i k a k v i h posljedica, NE ISPLAĆIVATI plaće radnicima, ne uplaćivati doprinose, ne bi mogli blokirani obrtnici i firme nastaviti poslovati mimo žiro računa, ne bi mogli dužnici doprinosa i poreza otvoriti novu firmu i nastaviti poslovati kao da nisu već osnovali prethodnih pet i ostavili ih sve s ogromnim dugovima........... ALI, u Hrvatskoj - može i gore i više od toga

VL
LI
Linda8
18:35 27.11.2009.

Neka se Kajin kloni tema koje ne poznaje već samo politizira. I on čini se zastupa mišljenje Mudrinića da radnici zaborave prava dok je zamlja u krizi ... kao da su je radnici izazvali! Sramota!

VL
02
023zadar
18:52 27.11.2009.

Sto sa onim radnicima koji vec 10 godina rade na odredeno vrijeme.,kad se ovaj novi zakon izglasa dali oni odmah postaju na neodreno vrijeme ili trebaju cekati ponovno 3 godine kako bi to postali,

VL
M1
m1965
11:37 28.11.2009.

A tko će prijavljivati prekršitelje? I danas postoji ZAKON, samo ga nitko ne primjenjuje, odnosno primjenjuje samo ono što mu odgovara. Mnogi danas rade i 50 i više sati tjedno i moraju šutiti - inače GO HOME !!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.