Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSVETA CRKVE
Povratak na članak

Ponovo zvone zvona crkve Gospe Voćinske

U noći 13. prosinca 1991. ratne godine crkvu su do temelja razorili srpski pobunjenici i JNA

Komentari 5

OG
Oger
18:06 14.08.2011.

Katolici sruse pravoslavnu crkvu, onda pravoslavci sruse katolicku. A jedni i drugi se zaklinju na istog isusa. I onda i jedni i drugi grade opet svoje skupe crkve da bi s tornjeva mogli pucati jedni po drugima. Ma kome trebajuu vrtici, skole, zdanja za poticanje kulturnih zbivanja? Nikome. Ni pravoslavcima, ni katolicima. Tko ce prvi srusit sljedecu crkvu?

VL
SI
sinaj
22:04 14.08.2011.

Čestitke, samo neka zvoni. Nema ljepšeg zvuka od crkvenih zvona koji u podne zovu na pozdrav Mariji

VL
AN
Ante1956
00:33 15.08.2011.

OGERU O OGERU dobro sto sad razmisljas humano (oprosti neznam koliko si star ) jer razmisli tko je komu rusio i palio kuce ,crkve ,vrtice i skole .To zlo je doslo sa istoka ,ako si stariji od 40 godina gdijee si bio kad je grmilo.Ako si srbin zasto nisi digao glas protiv vase soldateske .Za vrijeme rata i prije njega mogli ste masovno izici na ulice i jasno poruciti srbosoldateski da njihovu pomoc ne trebate i na taj nacin prihvatiti Hrvatsku svojom Domovinom.To u najvise slucajeva niste ucinili jer ste sanjali srbiju Virovitica Karlovac Karlobag tako kako vas je vas otac milosevic poucio da svi srbi moraju zivijeti u jednoj drzavi sto bi znacilo velikoj srbiji.Sad razmisli malo vise o vijeri i humanosti .

VL
DU
Deleted user
12:41 15.08.2011.

Marijo Voćinska ti si ljiljan cvijet čuvaj našu mladež da ne otme svijet!

VL
OB
-obrisani-
12:22 16.08.2011.

Osim što su razorili crkvu ( što im je bio normalan postupak u svakom okupiranom hrv.mjestu) srbi su izvršili jedan od najgorih zločina u DR. Prema forenzičarskom izvještaju objavljenom 19. prosinca u Zagrebu, pronađeno je 43 leševa: 15 je bilo žena od kojih je 12 imalo između 57 i 76 godina; a ostalo su bili muškarci, od kojih je 11 imalo između 60 i 84 godine. Većina je smaknuta vatrenim oružjem, no sedmero je bilo spaljeno a jedna je žrtva imala rane za koje se pretpostavlja da potječu od sjekire. Zašto se to prešućuje?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.