Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOĆE LI OSTATI BEZ KUPACA?
Povratak na članak

Počinje sezona svinjokolje, a domaći uzgajivači na mukama zbog jedne stvari

Svinjogojci se pribojavaju da će, umjesto da u sezoni najveće potrošnje mesa prodajom tovljenika naplate svoj višemjesečni rad i trud, platiti ceh zbog uvoza jeftine svinjetine iz Njemačke i ostati bez kupaca.

Komentari 5

ŠO
Šokica01
10:56 15.12.2020.

Proizvodnja hrane je number one u svijetu...i u budućnosti će imati sve veću težinu. Imati svoj komad zemlje na planeti...sebi i svojoj obitelji prirediti hranu .... ništa bolje od toga na svijetu nema niti će biti.

VL
Avatar jocker-3
jocker-3
18:31 23.11.2020.

Nije mi jasno kako može uvozna roba biti jeftinija od domaće,i njemci moraju toviti svinje do određene težine,plus transport,plus carine,trošarina i porez,a naši uzgojivači još dobivaju poticaje za uzgoj...gdje je tu kvaka?Po kojoj formuli mogu njemci proizvoditi jeftinije od naših?

VL
Avatar Dara iz Jasenovca
Dara iz Jasenovca
18:22 23.11.2020.

Najkvalitetnija je kineska i poljska prasetina.Ja za krsnu slavu samo takovu pečem.U Oseku je kupim u Kauflandu,i udri.👍

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.