Počinje sezona svinjokolje, a domaći uzgajivači na mukama zbog jedne stvari
Svinjogojci se pribojavaju da će, umjesto da u sezoni najveće potrošnje mesa prodajom tovljenika naplate svoj višemjesečni rad i trud, platiti ceh zbog uvoza jeftine svinjetine iz Njemačke i ostati bez kupaca.
Komentari 5
Nije mi jasno kako može uvozna roba biti jeftinija od domaće,i njemci moraju toviti svinje do određene težine,plus transport,plus carine,trošarina i porez,a naši uzgojivači još dobivaju poticaje za uzgoj...gdje je tu kvaka?Po kojoj formuli mogu njemci proizvoditi jeftinije od naših?
Najkvalitetnija je kineska i poljska prasetina.Ja za krsnu slavu samo takovu pečem.U Oseku je kupim u Kauflandu,i udri.👍
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Proizvodnja hrane je number one u svijetu...i u budućnosti će imati sve veću težinu. Imati svoj komad zemlje na planeti...sebi i svojoj obitelji prirediti hranu .... ništa bolje od toga na svijetu nema niti će biti.