Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plaćenička grupa
Povratak na članak

Wagner objavio snimku pogubljenja svog člana, no sumnja se da je sve inscenirano

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin, Putinov blizak pristalica, prijetio je da će ubiti "izdajnike" koji napuste crtu bojišnice

Komentari 45

PR
pravednik2
16:16 13.02.2023.

Maljem po glavi neposlušnog. Za taj bolji svijet se bori "Putler-mali". I njegovi navijači na ovom forumu.

VL
DU
Deleted user
12:11 13.02.2023.

Gledao video..... Bolje da nisam...... Nemojte gledati tu likvidaciju..... Onaj iza s maljem nema ništa više ljudskoga u sebi......

VL
DU
Deleted user
15:21 13.02.2023.

Obozavatelj Treceg Reicha, Dmitry Utkin (uz Prigozina osnivac Wagner group) je dao tetovirati dva grba na ramenu. Jedan od Schutzstaffel, poznatiji kao SS; a drugi s Reichsadlerom, nacistiçkim orlom i amblemom Treceg Reicha.

VL
DU
Deleted user
15:47 13.02.2023.

2011. izbilo je Arapsko proljece, a potom i gradjanski ratovi u Libiji i Siriji. U tim su zemljama oligarhi vidjeli svoje investicije u opasnosti. Intervencija u te procese nije mogla biti preko regularnih ruskih snaga, a alternativa je bila uvodjenjee takozvanih „hibridnih“ generacijskih sukoba. U tu je svrhu Putinova vlada stvorila ruski SOF – Specijalne operativne snage i prvu PMC -Private Military Company. SOF su snage sposobne provoditi “izvidjacke, diverzantske, diverzione, protuteroristicke, protudiverzantske, protuobavjestajne, gerilske, protupartizanske i druge akcije”.Svakog 27. 2.obiljezava se Nacionalni dan SOF-a.Taj datum ustanovio je predsjednik RF. “Datum praznika nije odabran slucajno. Dana 27. 2.2014. maskirni naoruzani ljudi, neidentificirani, preuzeli su kontrolu nad zgradom Vrhovnog vijeca i Vlade Autonomne Republike Krim, tada u sastavu Ukrajine, a sljedecih dana nad zracnom lukom Simferopol i drugim strateskim objektima. na poluotoku. Osim toga, pomogli su u osiguravanju reda i sigurnosti tijekom referenduma 16. 3.2014. o pripajanju Krima Rusiji.Drugi korak bilo je stvaranje prve privatne vojne tvrtke (PMC),s ciljem komercijalizacije ratova koristenjem de facto privatnih vojski.

VL
DU
Deleted user
15:01 13.02.2023.

Ruski biznismen Jevgenij Prigozin osnovao je Wagner grupu, iako je to poricao do kraja 2022. godine. Prigozin nije samo sef cateringa u Kremlju (odatle nadimak 'Putinov kuhar'), nego i Putinov covjek od povjerenja. On odradjuje prljave poslove, vodidi tvornicu trolova u St. Petersburgu i vodi vojsku placenika .Wagner Group svoje ime duguje svom drugom osnivacu: ekstremno desnicarskom veteranu iz Cecenije Dmitriju Utkinu, koji je grupu nazvao po Adolfovom omiljenom skladatelju Richardu Wagneru. Nije bas iznenadjujuce, The Economist izvjestava da se Utkin redovito qrci sa nacistickih tetovazama na prsima i rukama. Hmhm...zanimljivo,kepec lamata parolama o ukrajinkim nacistima,a placa svoje naciste da divljaju po Ukrajini.

VL
NE
Nepristrasan
14:29 13.02.2023.

Snimak postoji na nekim ruskim Telegram kanalima, ali tamo navode da su u pitanju pripadnici Azova koji su tako kaznili vojnika koji je hteo da se preda.

VL
BI
billynik
13:52 13.02.2023.

Po člancima koje objavljuju zapadni mediji možeš sa sigurnošću znati da Rusi napreduju na ratištu.

VL
DU
Deleted user
12:06 13.02.2023.

Priča iz naftalina...kad nema vijesti o viteškim pobjedama Ukrajine onda se vade priče iz prošlosti.

VL
JO
jocoudriga
14:32 13.02.2023.

Civilizacija za primjer.... kako ne poželjeti tamo živjeti!?

VL
DU
Deleted user
15:09 13.02.2023.

Ne pada mi na pamet gledati takve grozote, ali očito se ništa nije promijenilo još od Staljinova doba.

VL
DU
Deleted user
13:35 13.02.2023.

Postena kazna.

VL
DU
Deleted user
16:57 13.02.2023.

Da, da... a nitko od nashih ukro dusebriznika ne komentira ukro-haija koji ubija nenaoruzane ruske vojnike... grozan snimak... i jos se poslije naslikava sa leshevima... bolesnik... chari borbe za "demokratsku Ukrajinu"... 🤮🤮🤮

VL
Avatar Behemot
Behemot
14:59 13.02.2023.

U Ukrajini je zaživjela industrija snuff filmova (kada se snima umorstvo), i vjerojatno su ukrajinski vojnici plaćeni da to rade i snimaju. Jučer je izašla snimka egzekucije zarobljenih ruskih vojnika, prije toga su prikazivali kako rane nekog Wagnerovca i onda ga satima snimaju iz drona dok ne iskrvari i umre. Čisti sotonizam.

VL
Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
14:28 13.02.2023.

„Sve više ukrajinskih vojnika dezertira. Ispostavilo se da su mnogi vojnici odbili poslušnost, i napustili svoje položaje bez naređenja svojih pretpostavljenih. Ranije je 12 ukrajinskih vojnika htelo da se preda, ali su poginuli od sopstvene artiljerijske vatre“, incident sa 1212 boraca Oružanih snaga Ukrajine. Vojska je na otvorenoj frekvenciji istakla belu zastavu, i obavestila Oružane snage Rusije o svojoj nameri da se predaju. Posle toga je ukrajinska artiljerija pogodila njihove položaje. Nizak moral Oružanih snaga Ukrajine pokazuje da je vojska iscrpljena, i da ne može da vodi ofanzivna dejstva. „U poslednje vreme, raspoloženje ukrajinske vojske da učestvuje u bitkama je opasno nisko. Velika avantura Zelenskog sa teškim tenkovima završila se neuspehom. Sve više zarobljenih ukrajinskih vojnika odbija da se vrati kući, i čak traži od ruske vojske da ih i dalje drži. Razlog je, što će po povratku biti prisilno poslati na ratište. Bolje je da ostanu u Rusiji kao ratni zarobljenici, jer im to garantuje živote“.

VL
VJ
vjetropir
13:43 13.02.2023.

Tu ideju sa maljem su drmnuli od ustasa.

VL
Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
13:34 13.02.2023.

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski objavio je fotografiju vojnika koji nosi simbol koji je koristila zloglasna njemačka jedinica koja je ubijala civile u Drugom svjetskom ratu. Ovo nije prvi put da su ukrajinski vojnici i pripadnici paravojnih jedinica fotografisani kako pokazuju oznake i tetovaže povezane s nacizmom.

VL
DU
Deleted user
11:16 13.02.2023.

Pa Dnjepar je u ukrajinskim rukama, lijepo pise da je prešao na ukrajinsku stranu i da su ga oteli u Dnjepru. Onda su ga to Ukrajinci pogubili.

VL
Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
14:31 13.02.2023.

Rupert..."Da i? Sad potraži isto to kod Rusa....koji lik"... ...šta da potražim? Da Putin pokazuje slike vojnike sa nacističkim simbolima? Očito da si vrlo smešan lik .lo smešan lik .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.