Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ključna oprema
Povratak na članak

Pentagon planira ubrzati isporuku? Ukrajina će dobiti tenkove Abrams od SAD-a ove jeseni

Pentagon planira ubrzati isporuku tenkova Abrams Ukrajini, rekao je američki dužnosnik i izvor upoznat sa situacijom, a plan je isporučiti ključnu opremu Kijevu već ove jeseni. U siječnju je Bidenova administracija obećala isporučiti Ukrajini 31 napredni tenk M1A2 Abrams nakon što je mjesecima izbjegavala ideju o raspoređivanju tenkova koje je teško održavati u Ukrajini.

Komentari 3

XA
xaron
19:28 21.03.2023.

…može raditi na dizelsko gorivo…Sigurno da može, ali svi ti tenkovi u US Army koriste “ jet fuel “ - mlazno gorivo za avione. Zašto bi tamo koristili skupo gorivo kad je dizel jeftiniji ? Pa zato što sa dizel gorivom motor daje 15-20% manje izlazne snage što je za 70 tona vozilo jako značajno , pogotovo u bitkama gdje je razlika u pokretljivosti i brzine , razlika izmedju života i smrti

VL
V0
Vlaskoulicanec4.0
07:47 22.03.2023.

Zašto tek u jesen? Jer možda Ameri znaju da je u jesen već sve gotovo?

VL
DU
Deleted user
21:55 21.03.2023.

xaron pa ima i ukraina jet fuel

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.