Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret obitelji
Povratak na članak

Papa Franjo prvi Sveti Otac koji stiže u Irsku u 40 godina

Od zemlje koja je nekada zabranjivala rastavu i homoseksualnost danas je postala simbol liberalizma, otvorenosti i globalizma

Komentari 9

Avatar Parousia
Parousia
11:54 25.08.2018.

Matej(23,9)"Ni ocem ne zovite nikoga na zemlji jer,jedan je Otac vas-onaj na nebesima."

VL
LU
lucio2
10:59 25.08.2018.

Irska je uvijek od strane Crkve uzimana zdavo za gotovo, zato Pape gotovo da nisu išle tamo. Sad kad su Irci počeli mislit svojom glavom i nogirali Crkvu, evo odmah Pape! Prekasno, naravno.

VL
PU
Pulchrum
18:45 25.08.2018.

Papa, čovjek koji zna prepoznati znakove vremena.

VL
Avatar Sust1974
Sust1974
09:54 25.08.2018.

.Papa nije clan crkve niti katolik?.................. Križarski su ratovi niz ratova što su ih kršcani zapadne i srednje Europe na poticaj papa vodili od kraja XI. do u drugu polovicu XIII. st. protiv Seldžuka, Fatimida i drugih islamskih dinastija i država za oslobodenje svetih mjesta u Palestini, posebice Kristova groba u Jeruzalemu, iz ruku muslimana. Ti su ratovi zapoceli u doba kada je Katolicka crkva, s papom na celu, nastojala ostvariti duhovnu i svjetovnu prevlast u kršcanskom svijetu. Na crkvenim saborima u Piacenzi i Clermontu 1095. g. Papa Urban II. pozvao je na rat protiv muslimana za oslobodenje Jeruzalema, obecavši sudionicima oprost od svakoga grijeha, pri cemu ce ubijanje, pljacka, osvajanje novih posjeda biti posve prihvatljivi, jer ce žrtve svega toga biti nevjernici koji bolje ni ne zaslužuju. Papin poziv, kao i žarko propovijedanje zanesenjaka, npr. francuskog redovnika-augustinca Petra Pustinjaka, bili su docekani s velikim poletom i oduševljenjem. .......................... Koji argumenti opravdavaju ova ubijanja?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.